1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suoraan päähän vai rintakehään? – HIFK ja SaiPa täysin eri linjoilla kuuman pelin tapahtumista

HIFK:n ja SaiPan liigaottelussa tunteet kävivät kuumina vielä loppusummerin jälkeen.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen. Kuva: Tomi Hänninen

HIFK nappasi 4-3-voiton SaiPasta jääkiekon SM-liigassa. Ottelun loppuhetket herättivät paljon tunteita.

HIFK johti ottelua turvallisen tuntuisesti 4-1, kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Sitten HIFK-hyökkääjä Micke Åsten loikkasi SaiPan Mikael Kurosen kimppuun. Alkoi tappelu, josta molemmille suihkutuomio.

Tämän nyrkkipainin juuret juontavat toiseen erään, jossa Mikael Kuronen kelasi voimalla HIFK-sentteri Corey Elkinsin yli. Rangaistusta ei tullut. Elkinsin peli päättyi siihen paikkaan.

- Elkins oli jo selkeästi syöttänyt ja se oli helppo paikka mennä taklaamaan. Kun taklaa isompikokoista jätkää päähän, niin se on tuomittava suoritus, näki HIFK-valmentaja Antti Törmänen. 

- Se oli mielestäni ihan puhdas taklaus. Kova vauhti, mutta taklaus osui rintakehään. Puhdas taklaus, kertoi puolestaan SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen.

Elkins on ensitietojen mukaan kunnossa, mutta päävammojen jälkeen paluu kaukaloon tapahtuu tiettyjen kontrollien kautta.

Jatkoseuraamuksia luvassa

Otteluvalvojan mukaan taklaustilanteesta lähtee raportti, joten jatkoseuraamuksia lienee tiedossa. Mutta seuraamuksia saa odottaa myös Åsten, joka karkasi ottelun lopussa kostoaikein Kurosen kimppuun.  

- Olihan se (tappelu) vähän odotettavissakin, mutta miten meidän kaveri (Kuronen) sitä osasi odottaa, kun takaapäin käytiin kimppuun. Mutta Kuronen taisteli siinäkin ja nosti joukkueen sisua, Tirkkonen totesi. 

- Näin tilanteen vasta sitten, kun kaksi miestä oli myräköimässä. No, siitäkin tuli voitto meille, Törmänen kertasi tappelua. 

- Pelaaja tekee omia ratkaisuja ja koutsi joutuu joskus pidättelemään, mutta nyt ei ollut mitään tällaista. Pelaajilla on kaukalossa oma meininki, miten he toimivat eri tilanteissa. Pääasia on voitto. Sitä haettiin ja se saatiin, Törmänen vielä lisäsi.

Maaottelutauon jälkeen HIFK:n peleissä on tapeltu jo kahdesti. Matt Generous pudotti aiemmin hanskansa Porissa ja sai siitä Ässä-hyökkääjä Josh Grattonin tapaan kahden ottelun pannan.

Kaksi tappelua kolmeen peliin. Onko valmentajalla vilpitön siunaus näille otteille?

- Ei ole sen enempää mitään. Pelaamme joka tilanteessa kovaa, Törmänen sanoi.

- Enemmän puuttuisin näihin, jossa esimerkiksi (Ässien Semir) Ben-Amor lyö sivusta tai tänään (SaiPan David) McIntyre tuossa lopussa latasi suoraan kyynärpäällä päähän. Nämä ovat niitä tilanteita, joihin pitää puuttua isolla kädellä ja tarkasti, Törmänen painotti. 

Tirkkonen oli tästäkin eri linjoilla.

- McIntyre antoi ihan normaalin vastataklauksen kaveriin keskialueella, Tirkkonen kuittasi.

Tunteita herättäneiden tilanteiden lomassa SaiPa nousi maalin päähän, mutta voitto silti HIFK:lle 4-3.