Suora

  • Paavo Nurmi Games
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lassila kuumentanut tunteita aiemmin Ruotsissa - "Ei se hyvältä näyttänyt"

TPS:n maalivahti Teemu Lassila huitaisi avauserän alussa Ässien Josh Grattonia vakavin seurauksin. Lassila sai tempustaan 5+20 minuuttia ja tapaus joutuu päätuomarin käsittelyyn.

urheilu
Teemu Lassila, TPS #35
Teemu Lassila, TPS #35Tomi Hänninen

TURKU. Ässät kävi hakemassa vierasvoiton Turun Palloseurasta maalein 3-1. Ottelussa suurimman huomion keräsi kuitenkin avauserässä ajassa 3.53 tapahtunut episodi. Ässien voimahyökkääjä Josh Gratton luisteli maalin taakse kiekon perässä, kun TPS:n maalivahti Teemu Lassila säntäsi maalin taakse hakemaan kiekkoa. Gratton osui hieman Lassilan selkään, mikä nosti turkulaismaalivahdin tunteet pintaan.

Lassila huitaisi maalivahdin mailallaan porilaisten hyökkääjän kasvot verille. Erotuomarit näkivät tilanteen lähietäisyydeltä ja lähettivät veräjänvartijan ennenaikaisesti suihkuun tuomitsemalla tapauksesta 5+20 minuuttia huitomisesta.

Gratton poistui kaukalosta verissäpäin ja joutui jättämään väliin loput avauserästä. Isokokoinen hyökkääjä pystyi palaamaan takaisin tositoimiin toisessa erässä koko naaman peittävässä visiirissä.

- En voi ottaa kantaa teon törkeyteen. Vien asian päävideotuomarille, joka tekee päätöksen viedäänkö se vielä kurinpitäjälle käsittelyyn. Hän ilmoittaa vielä joukkueille, miten asian suhteen menetellään, ottelun valvoja Samuli Hietarinta sanoi.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli hyvin diplomaattinen kommentoidessaan Lassilan temppua.

- Ei se hyvältä näyttänyt, mutta seurataan myöhemmin tilannetta. En ole vielä nähnyt edes maalivahtia, kun tässä on ollut muutakin mietittävää. En ala kommentoimaan teon törkeyttä, sillä tässä maassa on muut herrat sitä varten, Selin totesi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Lassila syyllistyy isojen rangaistusten tekoon. Tiistai-iltana napattu 25 minuuttia nosti turkulaisvahdin liigauran jäähysaldon jo 144 minuuttiin. Mailanisku etenee todennäköisesti kurinpitokäsittelyyn ja on mahdollista, että kurinpitokäsittelijä Sampo Liusjärvi tuomitsee Lassilalle myös pelikieltoa.

Lassila kuohutti tunteita myös toisella kaudellaan Ruotsissa pelatessaan Växjö Lakersin riveissä. Tuolloin hänen väkivaltaiset otteensa nousivat kahdesti otsikoihin Ruotsin medioissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat