Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaispurjehtijoilla epäonnea: ”Päällimmäisenä valtava pettymys”

Argentiinassa käytävät 49er ja 49erFX –luokan MM-kisat saivat keskiviikkona suomalaisittain huonoja uutisia. Molemmat suomalaistiimit karsiutuivat hopearyhmään. Sekä olympiamaapaikka että kärkisijat jäivät saavuttamatta.

urheilu
Sinem Kurtbay - Silja Kanerva sekä Noora Ruskola - Camilla Cedercreutz
Sinem Kurtbay - Silja Kanerva sekä Noora Ruskola - Camilla CedercreutzEero Lehtinen

Päivän kolme lähtöä eivät tuoneet odotettua helpotusta kokonaissijoitukseen. Sinem Kurtbay ja Silja Kanerva purjehtivat sijat 21, 4 ja 17 ja päätyivät kokonaissijalle 28. Päivän ensimmäinen lähtö epäonnistui kaatumisen vuoksi. Toisessa lähdössä he olivat maalissa neljäntenä.

- Toisessa lähdössä pääsimme viimein ajamaan omaa kisaa hyvän startin jälkeen, kertoo Silja Kanerva liiton tiedotteessa.

Sija 28 ei kuitenkaan oikeuttanut kultaryhmään pääsyä ja tiimin tie katkesi ennen aikojaan.

- Päällimmäisenä on valtava pettymys. Kisa ei ole sujunut monellakaan mittarilla kovin hyvin, mutta siitäkin huolimatta se loppui liian lyhyeen, kertoi Silja Kanerva.

- Nyt on edessä henkisesti vaikeat kolme kisapäivää hopearyhmässä. Nyt pitää kerätä voimia, että pystymme purjehtimaan kisat loppuun pää pystyssä, hän pohti.

Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz purjehtivat sijat 17, 16 ja 11 ja ovat kokonaissijalla 35. Pettymys tiimissä on niin ikään suuri.

Kilpailua johtavat Tanskan Ida Marie Baad Nielsen ja Marie Thusgaard Olsen. Maailmanmestari on selvillä lauantaina 21.11.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat