Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu

Uudet maat kokemassa Venäjän kohtalon? - Brasilia, Ranska ja Espanja Wadan tarkkailussa

Wadan kohuraportin tutkimusryhmää vetänyt Dick Pounds muistuttaa, että Venäjän lisäksi myös muissa maissa kamppaillaan dopingongelmien kanssa.

urheilu
Yleisurheilu yleiskuva halli
EPA

Maailman antidopingtoimisto Wada jatkaa yhä tehoiskuaan Venäjän dopingsotkujen parissa, mutta samalla se on laajentanut tutkimuksiaan myös muiden maiden ja lajien pariin.

Wada laittoi jo aiemmin moskovalaisen dopinglaboratorio toimintakieltoon ja nyt se on keskeyttänyt myös Venäjän antidopingtoimikunnan toiminnan. Venäjä suljettiin kansainvälisistä yleisurheilukilpailuista viime viikolla ja Kansainvälisen yleisurheiluliiton mukaan maa voi palata kisoihin vasta kun se pystyy todistamaan, että pystyy taistelemaan dopingia vastaan tosissaan. Samalla maa menetti oikeuden kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämiseen.

Wadan dopingohjeiden noudattamattajättämisestä ovat jääneet kiinni myös Israel, Andorra, Argentiina, Bolivia ja Ukraina. Maiden antidopingtoimistot on asetettu Venäjän tapaan toimintakieltoon.

Ensi kesän olympialaisten isäntämaa Brasilia on asetettu Wadan tarkkailulistalle yhdessä Ranskan, Belgian, Kreikan, Meksikon ja Espanjan kanssa. Mailla on maaliskuuhun asti aikaa saada toimintansa järjestykseen ja yhdenmukaistaa antidopingtoimintansa Wadan kanssa.

Wadan kohuraportin tutkimusryhmän johtaja Dick Pound muistuttaakin, että suuresta huomiosta huolimatta Venäjä ei ole ainoa maa ja yleisurheilu ainoa laji, jossa kärsitään dopingongelmista.

- Venäjä ei ole ainoa maa, joka kamppailee tämän ongelman kanssa. Tiedämme Turkista, Keniasta ja monista muista. Nyt täytyy muistaa tasapuolinen tutkimus, jotta ei näytä siltä, että poimisimme tähtäimeemme vain yhden maan, Pounds muistutti.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat