1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Terrori-iskujen pelko vaikuttaa myös El Clásicoon – yli 1500 poliisia valvoo

Real Madrid ja Barcelona kohtaavat lauantaina Espanjan La Ligan klassikko-ottelussa. Pelin turvatoimet on viime aikojen tapahtumien johdosta nostettu ennennäkemättömälle tasolle.

Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi kamppailivat pallosta El Clásicossa kaudella 2010-2011. Messin pelaaminen lauantaina on loukkaantumisen takia epävarmaa. Kuva: EPA

Lauantaina Espanjan La Ligassa pelataan koko syyskauden odotetuin ottelu, kun Real Madrid ja Barcelona kohtaavat El Clásicossa.

Viime viikon terrori-iskut Pariisissa ja turvallisuusuhka Saksan ja Hollannin peruutetussa ottelussa tiistaina ovat saaneet espanjalaiset nostamaan ottelun turvatoimet "ennennäkemättömälle" tasolle.

- Turvamiehiä on sekä stadionilla, mutta myös sen läheisyydessä sekä liikennevälineissä, joilla fanit tulevat otteluun, kertoi Espanjan sisäministeri Jorge Fernandez Diaz AFP:n mukaan

Virallisia lukuja turvatoimien laajuudesta ei ole vielä julkaistu, mutta espanjalaismedian mukaan tapahtumaa valvoo yli 1500 poliisia.

Sisäministerin mukaan pelin siirtämistä ei ole edes harkittu, mutta jos olosuhteet muuttuvat, on turvallisuus ykkössijalla.

Madridin Santiago Bernabeu -stadion on loppuunmyyty, mikä tarkoittaa 81 000 katsojaa. Lisäksi klassikko-ottelua seuraa arviolta 500 miljoonaa tv-katsojaa ympäri maailman.

Myös Saksan Bundesliigassa turvatoimia kiristetään viikonlopun kierrokselle.