Anton Kuivasella kova vastus – lähteekö ottelun jälkeen taas puhelu UFC:lle?

Vapaaottelutähti Anton Kuivanen haluaa harpata lauantaina taas yhden askeleen takaisin kohti UFC:tä. Ranskalainen Thibault Gouti tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden. Suora lähetys Helsingin Kulttuuritalolta Yle Puheessa noin klo 20 alkaen.

urheilu
Anton Kuivanen puolusti tittelivyötään onnistuneesti.
Anton Kuivanen / ArkistokuvaAntti Latva-Kyyny

Vapaaottelija Anton Kuivanen kohtaa lauantaina Cage 33 -tapahtuman pääottelussa ranskalaisen Thibault Goutin. 28-vuotias Gouti saapuu Suomeen puhtaalla 10-0-voittosaldolla ja tarjoaa Kuivaselle kovan haasteen. Tiukka vastus on juuri sitä, mitä Kuivanen haluaa tässä kohdassa uutta uranousuaan.

- Tämä on hyvä näytönpaikka. Nättilistainen kaveri, urheilullinen ja potentiaalisesti vaarallinen, joka voi mennä pitkälle. Katsotaan, mihin kaverilla riittää ja miten hyvän version saan itsestäni kovassa paikassa. Itseni voittaminen on kilpailutilanteissa minulle se suurin juttu. Kun onnistun omalla tasollani, tosi vaikea ilta on kaverille tulossa, Kuivanen analysoi perjantain punnituksen jälkeen.

31-vuotias Kuivanen lähtee taistoon kolmen ottelun voittoputkessa. Edellisessä kamppailussa helsinkiläinen nappasi takaisin Eric Reynoldsille menettämänsä kevytsarjan tittelivyön, joka ei tosin lauantaina ole ottelun panoksena. Vaikeiden viime vuosien jälkeen Kuivanen on jälleen saanut juonenpäästä kiinni, ja tavoite on yhä lajin kirkkaimmissa kehissä.

- Olen säännöllisesti jokaisen matsin jälkeen jutellut UFC:n matchmakerin Joe Silvan kanssa. Siellä taitaa olla reilut sata kevytsarjalaista kokoonpanossa. Eli ruuhkaista on, mutta on siellä pihalle pistettäviä äijiä ja uusiakin pitää joskus ottaa sisään. Se vaatii kovia näyttöjä, että tie sinne aukeaa.

”Pienellä huijaamisella haetaan osumia”

Kuivasen neljän ottelun Cage-sopimus päättyy lauantain ottelun jälkeen, eikä jatkosta ole vielä tietoa. Omana managerinaan tällä hetkellä toimiva Kuivanen tutkailee vielä mieli avoimena tulevia mahdollisuuksia. Cagessa jatkaminen ei ole poissuljettua, mutta tavoitteet ovat korkeammalla.

- Haluan pienentää epäilijöiden joukkoa matsi matsilta. Intoa ja nälkää kehittyä on niin paljon, etten tule tyytymään puolinaisuuksiin. Kaikki mikä on omissa käsissä, tehdään mahdollisimman hyvin. Tähtään UFC:hen isoimpana sirkuksena tietenkin. Siellä on minun painoluokkani kovimmat äijät ja juuri sen takia tavoite on siellä.

Lauantai-iltana tuota tavoitetta edistää parhaiten näyttävä voitto tappiottomasta Goutista. Sen saavuttamiseksi pokerimiehenäkin tunnetulla Kuivasella on muutama ässä hihassaan.

- Matsi alkaa pystystä ja siinä tulee olemaan tarkkaa mittailua. Siihen on hiottu muutama kuvio, joilla pyrin yllättämään. Pystyn viemään tämän matsin mille tahansa osa-alueelle ja voittamaan millä tahansa osa-alueella.

- Kärsivällisyyden ja prässin yhdistelmällä kaivan kaverin heikkoudet ja pyrin saamaan hänet hermoilemaan. Liike on kaverin vahvuuksia, siksi on turha lähteä pakottamaan ja väkisin tekemään tai jahtaamaan. Mieluummin pienellä huijaamisella tai harhauttamisella haetaan osumia.

Cage 33 –vapaaotteluilta Yle Puheessa noin klo 20 alkaen, kun illan jääkiekko-ottelut ovat päättyneet. Kuuntele lähetystä tästä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat