1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Talviurheiluhistoriaa tehnyt vahvistus Ylen asiantuntijatiimiin - "Mäkihypyn pukukikkailu on vähentynyt"

Anssi Koivuranta on mukana Ylen lähetyksissä koko talvikauden. Asiantuntija kommentoi mäkihypyn ja yhdistetyn edesottamuksia.

Anssi Koivuranta Kuva: Tomi Hänninen

Maajoukkueen monivuotinen mäkihyppääjä ja yhdistetyn urheilija Anssi Koivuranta liittyy Yle Urheilun asiantuntijatiimiin. Koivurantaa kuullaan ensi talvena Ylen lähetyksissä niin mäkihypyn kuin yhdistetynkin puolella.

- Hyvällä fiiliksellä lähden tähän hommaan, ja mukava päästä kokemaan laji ikään kuin toiselta puolelta. Itse olen ollut aiemmin siellä arvosteltavana ja nyt pääsee itse huutelemaan muille, Koivuranta heittää.

Koivuranta, 27, päätti kilpauransa viime kauteen, ja opiskelee parhaillaan liikennelentäjäksi Helsingissä. Suurin osa hänen ajastaan kuluu opintojen parissa, mutta Koivuranta nähdään tv:n asiantuntijatehtävissä Ylen lähetyksissä aina kun opiskelut sallivat.

- Tällä hetkellä opiskelu on todella kiireistä, älyttömästi teoriaa ja kun Lahdesta käsin kulkee, niin päivistä muodostuu todella pitkiä. Nyt odotellaan kelien paranemista, jotta päästäisiin jo lentämään. Maanantaiksi on taas koneet varattu.

Koivuranta saavutti urallaan kolme arvokisamitalia, joista kirkkain oli joukkuekulta Sapporosta vuonna 2007. Samoista kisoista hän saavutti henkilökohtaisessa kisassa MM-pronssia.

Yhdistetyn maailmancupin kokonaisvoittoa suomalainen juhli vuonna 2009. Mäkihypyn maailmancupissa Koivurannalla on Innsbruckin osakilpailuvoitto vuodelta 2014.

Tuolloin hän teki myös historiaa oltuaan ensimmäinen urheilija, joka on voittanut maailmancupin osakilpailun sekä yhdistetyssä että mäkihypyssä.

Koivuranta täydentää Ylen tiimiä nuorekkaalla näkökulmallaan, ja hänellä on tuorein kokemus mäkimaajoukkueen tilanteesta kulissien takaa.

- Muutamalla kaverilla on todella hyvä kesä takana ja joukkue on fyysisesti hyvässä iskussa. Välinepuolella sääntöjä on tiukennettu mikä on hyvä asia. Olen kuullut kesä-gp-kiertueelta, että pukukikkailu on vähentynyt. Se taas on meille suomalaisille hyvä asia, kun operoimme kuitenkin pienemmillä resursseilla kuin monet muut valtamaat.

- Kaikki avaimet menestykseen ovat olemassa ja odotan Rukalta jo hyviä onnistumisia Suomen joukkueelta.

Koivurannan lisäksi Ylen mäkihypyn ja yhdistetyn lähetyksissä asiantuntijana jatkaa Tommi Nikunen.

Koivuranta tänään Ylen Urheiluruudun vieraana klo 20.45.