Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kova lausunto toisen lajin maailmanmestarilta - "Jalkapalloilijat harjoittelevat vähemmän kuin muut urheilijat"

Judon ex-maailmanmestari ja Ajaxin valmennustiimiin kuuluva Guillaume Elmont perää tasokasta oheisharjoittelua jalkapallonuorille.

urheilu
Guillaume Elmont
Guillaume Elmontin tyylinäyte judosta Lontoon olympialaisissaEPA

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kolminkertainen judon olympiakävijä, vuoden 2005 maailmanmestari ja 11-kertainen Hollannin mestari Guillaume Elmont, 34, joutui jättämään kilpajudon lokakuussa, kun hänen hauiksensa jänne repesi pahasti.

Elmont ei tippunut judouran jälkeen tyhjän päälle, sillä hän oli opiskellut matkan varralla yliopistossa psykologiaa ja toiminut jo aiemmin Ajaxin fysiikkavalmentajana ja nuorisoakatemian personal trainerina.

Ajaxin yksi kirkkaimmista ellei jopa kirkkain jalkapallolupaus on keskikentällä viihtyvä, 17-vuotias Abdelhak 'Appie' Nouri, jonka fysiikasta Elmont on esimerkiksi pitänyt huolta viimeiset kaksi vuotta.

Ajaxissa nuoret harjoittelevat tuntimäärällisesti muita jalkapalloilijoita enemmän

Guillaume Elmont

170-senttinen Nouri sai rinnallevedossa ylös pari vuotta sitten 30 kiloa, mutta nostaa tätä nykyä ylös tuplasti oman painonsa - 110 kiloa.

Tulos ei kerro tietysti mitään Nourin jalkapallotaidoista, mutta vahvistaa hänen fysiikkansa ja nopeuden tasonnoususta. Samalla kynnys aikuisten tasolle on madaltunut ja loukkaantumisriski alentunut.

- Yleisesti ottaen on tunnettua, että jalkapalloilijat harjoittelevat määrällisesti vähemmän kuin muiden lajien huiput. Treenien laatuun pitää satsata ja ainakin meillä Ajaxissa nuoret harjoittelevat tuntimäärällisesti muita jalkapalloilijoita enemmän, sanoo Elmont.

- Nuoret ovat innoissaan, kun huomaavat itsekin selkeitä edistysaskeleitä. Tässä suhteessa Ajaxissa on tapahtunut kulttuurimuutos aiempaan, vertaa entinen judohuippu.

Guillaume Elmontin kolme vuotta nuorempi pikkuveli Dex kilpailee 73 kilon sarjassa ja on kolminkertainen MM- sekä EM-mitalisti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat