Jääkiekkoliitossa tasa-arvo kaukana - naispuheenjohtaja vasta 50 vuoden päästä?

Jääkiekkoliiton puheenjohtajan paikalta väistyvä Kalervo Kummolan seuraajalta toivotaan parempaa asennetta nais- ja tyttöjääkiekkoilua kohtaan.

Kuva: Lehtikuva

Kalervo Kummolan pitkä aikakausi on eittämättä ohitse Suomen jääkiekkoliitossa, sillä uusi puheenjohtaja valitaan viiden päivän päästä puheenjohtajavaaleissa. Ehdolla ovat Heikki Hiltunen, Jukka Toivakka sekä Harri Nummela.

Kummola teki vuosien aikana tärkeää kehitystyötä suomalaisen jääkiekon eteen. Huomio, asenne ja arvostus ei kuitenkaan yltänyt arvostelijoiden mielestä aivan kaikille osa-alueille, kuten naisjääkiekkoon.

- Ei ole kyse vain rahasta, vaan myös kuinka nais- ja tyttöjääkiekosta puhutaan mediassa, kertoi uransa aikana olympia- ja MM-mitaleita voittanut Riikka Välilä Yle Sportenin artikkelissa.

Riikka Välilä toivookin, että uudella puheenjohtajalla olisi parempi asenne nais- ja tyttöjääkiekkoon Kummolaan verrattuna.

Milloin Jääkiekkoliitossa on sitten naisjohtajan aika?

- Ei ainakaan seuraavan 50 vuoden aikana. Niin kauan naisten osuus on liian pieni. Sitten kun naisjääkiekkoilijoiden osuus nousee 40 prosenttiin, niin asiaa voidaan harkita, liittohallituksessa istuva Harry Bogomoloff kommentoi.

Tällä hetkellä liittohallituksessa istuu yksi nainen, entinen jääkiekkoilija Emma Terho. Liittovaltuustossa naisjääkiekko edustaa myös Sari Salmela.

- On hyvä, että Emma on mukana. Mutta toivon, ettei meidän tarvitse odottaa viittäkymmentä vuotta ennen naispuheenjohtajaa, Riikka Välilä päättää.