Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - SPAL
  • Urheiluruutu

Pelaajat kiinnostuneet sopimusten purusta – Bluesilla enää pari päivää aikaa

Osa Bluesin pelaajista on valmis purkamaan sopimuksensa espoolaisseuran kanssa, mikäli palkkarästejä ei hoideta perjantaihin mennessä.

urheilu
Blues juhlii 1-0-maalia JYPiä vastaan.
Tomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan Espoo Bluesin pelaajien marraskuun palkat ovat jo toista viikkoa myöhässä. Bluesin pelaajilla on Suomen Jääkiekkoilijat ry:n mukaan oikeus sopimusten purkuun, mikäli palkkoja ei makseta kuluvan viikon perjantaihin mennessä.

- Pelaajilta on tullut kyselyitä siitä, miten toimitaan. Lähetin heille tänään kirjallisen ohjeen menettelytavoista, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo Yle Urheilulle.

Yle Urheilun tietojen mukaan eräs Bluesin seurajohdossa vaikuttava henkilö on kertonut seuran pelaajille, etteivät kahden viikon palkkarästit oikeuta sopimuksen purkamiseen.

Pelaajayhdistys on kuitenkin toista mieltä.

- Olen totaalisesti eri mieltä. Olen lähettänyt pelaajille viittauksia lakiin ja tämäntyyppisiä oikeustapauksia. Olen myös keskustellut tästä asiasta merkittävien työmarkkinajuristien kanssa, Saarela toteaa.

Minkälaiset sopimuksenpurkuohjeet Bluesin pelaajat ovat Pelaajayhdistykseltä saaneet?

- Ohjeissa annetaan seuralle vielä mahdollisuus toimiin. Lähtökohta on se, että pelaaja vie seurajohdolle kirjallisen purkuilmoituksen, jossa seuralle ilmoitetaan palkkasaatavien viimeinen eräpäivä. Papereihin otetaan toimistolta kuittaukset ja oma versio talteen, Saarela selvittää.

- Jotkin pelaajista ovat varmasti jo maistelleet tätä asiaa ja panneet agenttinsa töihin. Eihän pelaaja lähde purkamaan sopimustaan, jos uutta diiliä ei ole näkyvissä.

Pelaajayhdistys lähetti tiistaina myös jokaiselle Bluesin pelaajalle ohjeet palkkaturvan käyttämisestä. Blues on vahvistanut Pelaajayhdistykselle, että marraskuun palkkoja on maksamatta vielä huomattavasti.

Blues oli myös aikaisemmin syksyllä ongelmissa palkanmaksussa, mutta sopi tuolloin maksujärjestelyistä pelaajien kanssa. Aiemmat palkkarästinsä Blues hoiti etuajassa. Marraskuun palkat erääntyivät 13. päivä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat