Golden State teki NBA-historiaa - kaikkien aikojen paras kauden aloitus

Stephen Curry johdatti hallitsevan NBA-mestarin Golden Staten historiankirjoihin, kun joukkue kaatoi Los Angeles Lakersin 111-77.

Kuva: EPA

NBA:n hallitseva mestari Golden State ei osoita hyytymisen merkkejä. 111-77-voitolla Los Angeles Lakersista joukkue teki historiaa ja on aloittanut kautensa paremmin kuin kukaan muu NBA:n historiassa.

Uusi ennätys on nyt 16 tappiotonta ottelua. Edellisen ennätyksen, 15 voittoa, jakoivat kauden 1993-94 Houston Rockets ja 1948-49 Washington Capitols.

Historiallista voittoa oli todistamassa täysi Golden Staten kotiareena, eikä se joutunut juuri jännittämään ottelun lopputulosta. Lakers on voittanut 14 pelaamastaan ottelusta vain kaksi.

- Kauden aloittaminen 16 voitolla ja onnistuminen sellaisessa, mitä kukaan muu ei ole aiemmin tehnyt on aika hienoa. Haluamme jatkaa voittamista, Golden Staten takamies Stephen Curry sanoi.

- Kautta on paljon jäljellä, mutta olemme oikeilla raiteilla. Tämä on erityistä. Liigassa on paljon hyviä pelaajia ja joukkueita - mutta kukaan ei ole saavuttanut sitä, mitä me olemme, Curry hehkutti.

Golden Staten ja Lakersin välinen ottelu muistutti enemmän harjoitusottelua kuin todellista NBA-kamppailua. Kotijoukkue ehti jo ensimmäisen erän aikana 30-11-johtoon. Viimeisen erän puolivälissä johto venyi jo yli 40 pisteeseen.

Lakers-tähti Kobe Bryantille ilta oli synkkä, sillä hän kirjasi ainoastaan neljä pistettä. Pelitilanneheitoistaan hän onnistui vain yhdessä 14 yrityksestään. Kauden aiemmissa otteluissaan hän on heittänyt jokaisessa yli 10 pistettä.