HJK:n pudottaja puristi pisteen Mestarien liigan lohkoykköseltä - Astana voittamaton kotona

Helsingin Jalkapalloklubin kesän karsinnoista Mestarien liigasta pudottanut FC Astana taisteli 2-2-tasapeliin C-lohkoa johtavaa Benficaa vastaan. Astana ei hävinnyt Mestarien liigassa yhtään peliä kotikentällään.

Astanan Patrick Twumasi on tuulennopea laituri. Kuva: EPA

Helsingin Jalkapalloklubin Mestarien liigan karsinnoissa katkerasti pudottanut kazakstanilainen FC Astana oli keskiviikkona lähellä jättiyllätystä C-lohkoa johtavaa portugalilaista Benficaa vastaan.

Astana johti peliä puolen tunnin jälkeen Patrick Twumasin ja Marin Anicicin maaleilla jo 2-0. Benfican Raul Jimenez kavensi kuitenkin pelin kovalla puskulla yläkulmaan viisi minuuttia ennen taukoa. Myös 70 minuutin kohdalla syntynyt 2-2-tasoitusmaali oli Jimenezin käsialaa, kun tarkka potku upposi sisään tolpan kautta.

Kahden maalin johtoaseman menettämisestä huolimatta Astanan saldo Mestarien liigan alkulohkon kotimatseissa oli ensikertalaiselle vaikuttava. Se ei kärsinyt muovimatollaan yhtään tappiota; niin Benfica, Atletico Madrid kuin Galatasaraykin joutuivat tyytymään Kazakstanissa tasapeliin.

Astana on vielä mukana taistelussa Eurooppa-liigaan oikeuttavasta lohkon kolmospaikasta, jos Galatasaray ei voita keskiviikkona vieraissa Atleticoa.

Astana kohtaa Galatasarayn lohkon päätöskierroksella Turkissa, Benfica ja Atletico Madrid mittelevät lohkon ykköspaikasta Portugalissa.