Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Ilves-miehiä tippuu - ylivoimaa ei kannata harjoitella?

Bluesin maalilla urakoi keskiviikkona toista iltaa peräkkäin 19-vuotias Kaapo Kähkönen. Kaapin kokoinen veskari sai keskiviikkona apuja Hakametsän Ilves-päädyn maaliputkista, Ilves kilautteli toisessa erässä useamman kerran.

urheilu
Tuomas Tuokkola kuvassa
Tuomas Tuokkola. Tomi Hänninen

Kriisejä on monenlaisia, on pelillisiä kriisejä, taloudellisia kriisejä ja kokoonpanokriisejä - Ilveksellä ainakin on ylivoimakriisi vaikka toisesta kriisijoukkueesta, Bluesista, napattiin jääkiekon SM-liigassa 1-0-kotivoitto.

Tilanne mietityttää myös Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkolaa, jolla on pähkäiltävänään myös orastava kokoonpano-ongelma.

- Kyllä kohtalo alkaa olla meille jo julma. Matias Sointu jäi alkuverryttelyssä pois, Joonas Vihkolle tuli ekassa erässä jotain, hän kokeili toisessa erässä mutta ei pystynyt pelaamaan. Toiveissa kuitenkin olen, että molemmat lähtevät vierasreissulle mukaan, Tuokkola kertoi.

- Ei ylivoima hääviä ole. Me ollaan sitä käännetty ja väännetty, en tiedä, pitäisikö jopa lopettaa sen harjoittelu ja katsotaan miten siinä käy. 5-5-tilanteessa päästään syvälle ja saadaan pidettyä kiekkoa mutta ylivoimalla ei saada mitään aikaiseksi. Se on akilleenkantapää pelaamisessa, Tuokkola myönsi ja antoi ylivoimalle kouluarvosanana täydellisen nelosen.

Peli pääasiaan

Bluesin maalilla urakoi toista iltaa peräkkäin 19-vuotias Kaapo Kähkönen. Kaapin kokoinen veskari sai keskiviikkona apuja Hakametsän Ilves-päädyn maaliputkista, Ilves kilautteli toisessa erässä useamman kerran.

Tappio on tappio, vaikka se tuli vain yhdellä maalilla.

- Ilves oli terävämpi alussa ja saivat sen maalin. Tasainen peli muuten, Kähkönen kertoili.

Kähkönen edustaa Bluesin nuorta kaartia. Kokeneet pelimannet kertoivat Hakametsän aamujäillä pukukopin sisäisestä sopimuksesta, ketään ei jätetä maksamattomien palkkojen takia pulaan. Lapsuuskodissaan edelleen asuva Kähkönen kokee olevansa hyvässä tilanteessa, vuokranmaksu ei rasita vielä arjessa.

- Joukkue tuntuu että se vain yhtenäistyy näiden vastoinkäymisten myötä. Mehän olemme pelanneet hyvin, se on jäänyt näiden talousjuttujen varjoon, Kähkönen harmittelee.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat