Suora

  • Tiedotustilaisuus: Uusi omistaja Jokereille
  • Elävä arkisto esittää
  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Petter Kukkonen: Huippukavereita ei ole uskallettu hylätä – pukukontrolliuudistus tervetullut

Yhdistetyn maajoukkue kohahdutti viime kaudella päävalmentaja Petter Kukkosen suulla, kun hän kertoi, että suomalaisurheilijoiden käyttämät mäkipuvut ovat sääntöjen vastaisia.

urheilu
Hyppypuku.
Yle

Pukukikkailua oli pakko harrastaa, kun niin tekivät muutkin maat.

- Minulla on ollut sellainen fiilis, että kun on ollut huippuja, niin heitä ei ole uskallettu hylätä. Vähän katsotaan läpi sormien, että mene vaan hyppäämään, vaikka puvussa on väljyyttä sentti liikaa, avautuu Petter Kukkonen.

Tälle kaudella FIS on lisännyt ja tiivistänyt pukukontrollia, puku testataan tarkasti jo mäkitornissa. Suomen yhdistetyn joukkueen avautuminen ja kissan nostaminen pöydällä kantoi osaltaan hedelmää, sillä Kansainvälinen hiihtoliitto FIS reagoi ongelmaan tälle kaudelle.

- Oli hyvä, että nostettiin asia esille ja uskallettiin rehdisti niistä FIS:n suuntaan kertoa. Nyt miehet testataan jo tornissa ennen puomille menoa, näin saadaan kontrolloitua pahimmat ”haarakiilakikkailut”. Jos hyppääjän puku on liian iso, niin kylmästi vaan pihalle, iloitsee sääntömuutoksesta yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.

Jim Härtull esitteli viime kaudella sääntöjen vastaisia pukujaan. Hän ei kaipaa vanhaa aikaa, vaan toivoo uudistusten tasapuolistavan yhdistettyä.

- Kyllä se varmasti herätti keskustelua ympäri maailmaa, toivottavasti peli on nyt rehellisempää, eikä yritetä enää niin paljon kusettaa, laukoo Jim Härtull.

FIS tarkistaa hyppääjien puvut kahteen kertaan, mäkimontussa pukukontrolli on tarkempi.

- Siihen otetaan urheilija vanhaan malliin satunnaisotannalla. Nyt FIS selvästi yrittää, seuraava askel voisi olla rangaistusten koventaminen, että saadaan kaikki pysymään yhteisten sääntöjen takana, miettii Petter Kukkonen.

Pukukontrolli on yhdistetyn mäkiosuudella sama, joka on käytössä myös mäkihypyssä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat