Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hiihtoliiton riskinotto kostautui – "Saimme turskaa"

Mika Kulmala perusteli Yle Urheilun haastattelussa Hiihtoliiton päätöstä olla vakuuttamatta Rukan maailmancup-viikonloppua.

urheilu
Mika Kulmala ja Jarkko Ruhanen
Anu Karttunen / Yle

Rukan maailmancup-viikonloppu ei ole todellakaan edennyt suunnitelmien mukaan. Useita kilpailuita on jouduttu perumaan ja erityisenä huolenaiheina ovat olleet mäkihypyn olosuhteet.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kuitenkin painottaa, ettei Rukan maine ole viikon aikana kärsinyt.

- En ole siitä huolissani. Täällä on erittäin hyvä lumivarmuus ja kokonaisuus on kunnossa. Totta kai teknisten asioiden kanssa täytyy tehdä työtä. Esimerkiksi tuulisuojauksiin täytyy panostaa. Meillä oli nyt äärimmäisen huono tuuri, koska tuuli tuli juuri siitä suunnasta, mistä ei pitänyt, Kulmala kertoi.

Peruuntumisista aiheutuneet taloudelliset menetykset ovat Hiihtoliiton arvioiden mukaan 200 000 - 300 000 euroa.

- Toistaiseksi kestämme vielä tämän. Nyt jää kuitenkin suunniteltu ylijäämä saamatta. Olisimme käyttäneet sitä muun muassa Lahden MM-kisoihin valmistautumiseen. Nyt täytyy miettiä muita ratkaisuja. Olemme toistaiseksi vielä niin sanotusti sieraimet pinnalla, Kulmala sanoi.

Miksei Rukan maailmancup-viikonloppua vakuutettu?

- Olemme päätyneet siihen, ettemme vakuuttaneet kisoja viime tai tänä vuonna. Nyt (vakuutuksen) hinta nousee taas. Mäkihyppy on kuin osakesijoittamista: se on ylivoimaisesti tuottoisin pohjoismaisista lajeista mutta siinä on myös suurimmat riskit. Nyt tuli niin sanotusti turskaa.

Hiihtoliiton tavoitteena on sijoittaa Rukan perutut kilpailut Salpausselän ja Kuopion kilpailujen yhteyteen, jotta taloudelliset menetykset saataisiin paikattua.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat