1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Yksi aikakausi päättyy - Kobe Bryant kertoi lopettamisestaan koskettavalla kirjeellä

Los Angeles Lakersin tähtipelaaja Kobe Bryant päättää pitkän uransa kuluvan kauden jälkeen.

Kuva: EPA

Yksi kaikkien aikojen koripalloilijoista, Kobe Bryant, on kertonut päättävänsä huikean uransa tähän kauteen. Los Angeles Lakersin tähtipelaaja on viisinkertainen NBA:n mestari ja kaikkien aikojen kolmanneksi paras pistemies 32 670 pisteellään.

- Kehoni tietää, että nyt on aika sanoa hyvästi, Bryant sanoi urheilulle kirjoittamassaan rakkauskirjeessä (siirryt toiseen palveluun) Players Tribunen verkkosivuilla.

37-vuotias Bryant on pelannut koko 20-vuotisen NBA-uransa Lakersin paidassa. Kukaan muu pelaaja ei ole pysynyt samassa joukkueessa yhtä kauan. NBA-mestaruuksien lisäksi Bryantin palkintokaappia täydentävät kaksi olympiakultaa.

Viimeiset kaudet ovat kuitenkin tuoneet varjoja Bryantin uralle, sillä on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Kuluva kausi ollut Lakersille synkkä, kun se on voittanut 16 ottelustaan vain kaksi.

Lakers kohtasi sunnuntaina Indianan kotiareenallaan ja jokaiselle katsojalle jaettiin erityinen viesti Bryantilta. Valkoiselle paperille oli kirjattu kultaisin kirjaimin teksti "Rakkauteni tätä kaupunkia, tätä joukkuetta ja jokaista teitä kohtaan ei ikinä haalistu. Kiitos tästä uskomattomasta matkasta."

Yksi Lakersin suurista

Yksi aikakausi tulee päättymään Lakersissa, kun Bryant väistyy pelikentiltä. Sen tietää myös seurapomo Jeanie Buss.

- Olemme kaikki surullisia. Tämä aikakausi Lakersissa on ollut yksi hauskimmista, jännittävimmistä ja menestyksekkäimmistä, mitä voimme kuvitella. Tuemme häntä koko sydämestämme, mutta tämä on silti todella surullista, Buss sanoi.

Mitä tahansa teenkään, tulen aina olemaan se sama poika.

Kobe Bryant

Bryant on kirjannut keskiarvoikseen 25,4 pistettä, 5,3 levypalloa, 4,8 syöttöä ja 1,5 riistoa yli 1280 ottelussa.

Runonsa Bryant lopetti koripalloon, mutta hän ei anna vihjettä siitä, mitä tulevaisuus voisi tuoda tullessaan.

- Molemmat tiedämme, että mitä tahansa teenkään, tulen aina olemaan se sama poika. Sukat ylös vedettyinä, roskakori kulmassa, viisi sekuntia kellossa, pallo käsissäni. 5, 4, 3, 2, 1. Rakkaudella, Kobe.