Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pohjois-Amerikan ammattilaiskentillä historian pisin tappioputki - voiko enää syvemmälle vajota?

NBA:ssa on kuluvalla kaudella nähty hurja voittoputki sekä kaikkien aikojen taaperrusta. Jälkimmäisestä on vastannut Philadelphia 76ers.

urheilu
Boston Celticsin Amir Johnson (vas) ja Jonas Jerebko puolustavat Philadelphia 76ersin Jahlil Okaforia.
EPA

NBA:ssa on tehty kuluvalla kaudella kahdenlaista historiaa. Hallitseva mestari Golden State on ottanut nimiinsä aikojen parhaan kauden aloituksen 18 peräkkäisellä voitolla ja toisessa ääripäässä Philadelphia kyntää todella syvällä.

Joukkue on hävinnyt kaikki kuluvan kauden ottelunsa ja sunnuntain tappio Memphisille oli 18:s peräkkäinen. Lukemalla se sivuaa vuoden 2009 New Jersey Netsin kaikkien aikojen huonointa kauden aloitusta.

Philadelphian taaperrus muuttuu kuitenkin vielä synkemmäksi, kun mukaan laskee viime kauden lopun 28 peräkkäistä tappiota. Putki on kaikkien aikojen ennätys Pohjois-Amerikan valtalajeissa. Edellinen ennätys, 26 tappiota, oli NFL-joukkue Tampa Bay Buccaneersin nimissä kaudelta 1976-77.

Memphisiä vastaan Philadelphia oli kiinni voitossa vielä neljännellä jaksolla, mutta jälleen kerran joukkue hyytyi viime hetkillä. Memphis nousi 18-3-kirillä kymmenen pisteen johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä muutama minuutti. Loppulukemat kirjattiin 92-84.

- Nostan hattua Philadelphialle. Heidän tilanteessaan ei varmasti ole helppoa olla, mutta he taistelivat loppuun asti, Memphisin valmentaja David Joerger sanoi.

Lähteet: AFP

Suosittelemme

Tuoreimmat