Suora

  • Urheiluruutu

Päästävätkö NHL-seurat suomalaistähdet nuorten MM-kisoihin? – "Siitä lähdemme"

Päävalmentaja Jukka Jalonen on luottavainen, että NHL-seurat päästävät Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen nuorten MM-kisoihin.

urheilu
Jukka Jalonen
Jukka JalonenLehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on luottavainen, että hän saa kisajoukkueeseensa myös nykyisten ikäluokkien suurimmat tähdet, Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen.

Kumpikin pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan Pohjois-Amerikassa ja kuului viime vuoden kisajoukkueen avainpelaajiin. Rantanen oli neljällä maalillaan Nuorten Leijonien paras pelaaja.

Ei ole tullut mitään stop-merkkiä vaan päinvastoin. Siitä lähdemme, että molemmat ovat käytettävissä.

Jukka Jalonen Kasperi Kapasesta ja Mikko Rantasesta.

Jalonen kävi vastikään Pohjois-Amerikan kierroksella ja tapasi Kapasen Torontossa, jossa kuopiolainen on tahkonnut alkukauden AHL:ää. Hän on ollut yhteydessä myös Rantaseen, joka on ehtinyt tällä kaudella tehdä jo NHL-debyyttinsäkin Colorado Avalanchen riveissä.

- Alustavasti seurat suhtautuvat myönteisesti poikien kisoihin osallistumiseen. Mutta nämä ovat alustavia, aina voi tapahtua jotain. Se varmaan ratkeaa lähitulevaisuudessa, että onnistuuko ja missä vaiheessa pojat joukkueeseen liittyvät. Ei ole tullut mitään stop-merkkiä vaan päinvastoin. Siitä lähdemme, että molemmat ovat käytettävissä, Jalonen kertoi maanantaina.

Jalonen kiersi tapaamassa myös juniorisarja OHL:n suomalaisia, joista osa ainakin osa nähdään hänen mukaansa lopullisessa kisajoukkueessa. Sarjassa pelaa tällä hetkellä kuusi suomalaispelaajaa, joista Jalonen ei kuitenkaan halunnut nostaa vielä kisaehdokkaita esiin.

- En viitsi nimistä puhua mitään, kun viikon päästä moni asia selviää niiden suhteen. Kyllä sieltä pelaajia on tulossa, se on selvä. Lopullinen määrä ratkeaa tämän viikon aikana, mutta enemmän kuin yksi tai kaksi.

Ensimmäinen leiriryhmä nimetään maanantaina 7. joulukuuta. Nuorten Leijonien ensimmäinen MM-leiritys alkaa Vierumäellä saman viikon sunnuntaina 13. joulukuuta. Jalosen mukaan ensimmäisessä leiriryhmässä pelipaikoista taistelee todennäköisesti reilut viisi kentällistä pelaajia ja neljä maalivahtia.

- OHL-pelaajat saadaan heti MM-leiriykköselle. Jos Rantanen tai Kapanen tulevat, heidän osaltaan tilanne on eri. Voi olla, että eivät tule ihan ensimmäiselle leirille.

Nuorten MM-kisat alkavat Helsingissä 26. joulukuuta. Yle välittää kisat televisiossa, radiossa ja netissä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat