Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 4. osakilpailu

Mika Väyrynen ei jatka Los Angelesissa – vaihtoehdot auki Eurooppaan tai Amerikkaan

Los Angeles Galaxy ei halunnut jatkaa Mika Väyrysen sopimusta. Keskikenttämiehen tuleva osoite on vielä auki.

urheilu
Mika Väyrynen
Mika Väyrynen / ArkistokuvaaTomi Hänninen

Mika Väyrynen, 33, pelasi päättyneen MLS-kauden Los Angeles Galaxyn riveissä. Väyrynen ahersi Galaxyn keskikentällä 19 liigaottelua ja lisäksi kaikki Amerikan Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut. Seura ei kuitenkaan halunnut jatkaa Väyrysen sopimusta.

- Meillä oli optio tulevasta vuodesta, mutta seura ilmoitti ettei käytä sitä. Osasin odottaa tätä jo pari viime kuukautta, sillä vastuuta tuli aika vähän ja täällä palkkakaton takia seurat joutuvat miettimään tarkkaan mihin dollarit laittaa. Alun perinkin ajattelin tämän vuoden reissuksi ja sain siltä kaiken mitä halusin – paitsi mestaruuden. Nyt kohti uutta, Väyrynen kertoo.

Robbie Keanen ja Steven Gerrardin tasoisten pelimiesten avuista nauttiva LA Galaxy oli yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta tippui pudotuspeleissä heti ensimmäisessä knock out –vaiheessa.

Osasin odottaa tätä jo pari viime kuukautta, sillä vastuuta tuli aika vähän.

Mika Väyrynen

- Tietyllä tavalla se yllätti, kun katsoo pelaajalistaa ja seuraa, mutta jos katsoo kymmentä viimeistä peliämme, niin taisimme niistä yhden voittaa. Sössittiin vielä se viimeinen kotipeli ja se sysäsi meidät knock out roundille. Vastaan tuli Seattle vieraissa, joka ei ole helppo paikka. Pettymys oli kyllä suuri. Finaali on ensi viikonloppuna, eikä olla siinä mukana. Se oli tavoite, mutta ei toteutunut.

Väyrynen pujottelee hiljalleen uutta matoa koukkuun ja uittelee vieheensä veteen tammikuun siirtoikkunoiden avauduttua.

- Kaikki on tässä vaiheessa vielä auki. Jatkuu ura sitten täällä Amerikassa, Suomessa tai muualla Euroopassa. Katsotaan millaisia tarjouksia tulee ja ne sitten kuunnellaan ja punnitaan. Hollannissa pelasin pitkään ja se maa on sydäntä lähelläni. En panisi hanttiin, jos joku seura vielä tällaisen konkarin sinne haluaisi. Olen avoin kaikelle, mutta tietenkin perhe pitää ottaa huomioon, että ihan minne vain ei voi lähteä. Kokonaispaketti pitää olla kunnossa, Väyrynen päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat