Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Mikko Oivanen heittää hyvästejä maajoukkueelle Iranista

Viime kausina runsaasti loukkaantumisista kärsinyt hakkuri Mikko Oivanen on päättänyt jättää hyvästit lentopallomaajoukkueelle.

urheilu
Mikko Oivanen
Matti Immonen Photography

Hakkuri Mikko Oivainen on päättänyt lopettaa maajoukkueuransa. Ihan lopullisesti ei pitkään jo maajoukkueen miehistöön kuulunut 29-vuotias huittislainen sano näkemiin, mutta tällä hetkellä päätös on selkeä. 216 maaottelua saattaa siis jäädä lopulliseksi määräksi.

- Viime kesät ovat olleet melko vaikeita, enkä ole pystynyt treenaamaan kunnolla. Tämä taas on näkynyt peliajassa ja en ole koskaan tottunut vaihtonurkkauksessa seisomaan, Oivanen kertoo.

Oivanen kertoo samalla, ettei myöskään seurajoukkuekausien aikana ole päässyt viime vuosina täyteen iskuun. Huili on siis paikallaan.

- Pakko kuntouttaa itseään kesäisin ja yrittää olla näin seurakaudella paremmassa kunnossa. Nyt alkukausi on sujunut ihan mukavasti, kun sai kesällä paikkoja kuntoon. Eikä siitä ole kenellekään hyötyä, jos yrittää väkisin roikkua mukana. Edes treeneissä ei tuntunut viimeksi pystyvän auttamaan joukkuetta. Parempi sinne on ottaa nuorempua kehittymään, Oivanen listaa.

Iranissa olot hyvät, peliaika kelpaisi

Oivasen kausi on päässyt hyvään vauhtiin lentopallohulluksi maaksi hyvää vauhtia muodostuvassa Iranissa. Miehen seura on Samen al-Hojaj Masshadin kaupungissa.

Samen al-Hojaj aloitti kauden kolmella perättäisellä tappiolla, mutta sen jälkeen tilille on tullut viisi voittoa. Voittoputki on katkolla vahvasti lauantaina, kun vastaan asettuu Suomessakin vieraillut Paykan. Paykan ei ole hävinnyt otteluakaan ja oli mukana alkusyksystä seurajoukkueiden MM-kisoissa.

Paykanhan hankki Oivasen kesällä, mutta Iranin maajoukkuehakkurin Amir Ghafourin sinne siirtymisen myötä Oivanen jatkoi nykyiseen seuraansa.

Joukkueen kaksi muuta ulkolaispelaajaa ovaty Serbian riveissä EM-kultaa 2011 ja MM-hopeaa 2010 voittanut ja Lontoon olympialaisissakin maatansa edustanut keskitorjuja Milan Rasic sekä montegerolainen yleispelaaja Vojin Cacic.

- Kaikki täällä on sujunut ihan mukavasti. Joukkue on hyvä ja samoin treenien taso. Treenejä joukkueelle vetää maajoukkueenkin mukana oleva serbialaisvalmentaja, mutta päävalmentajana toimii paikallinen käskijä, Oivanen kertoo.

Aloitukset penkiltä

- Hieman erikoisia päätöksiä tulee kokoonpanoihin ja useasti kuusikkoon menee eri miehiä, millä ollaan viimeistelytreenit vedetty.

Oivanen onkin saanut aloittaa otteluita pääasiassa penkiltä tulleen iranilaishakkurin tilalle lähes jokaisessa pelissä. Kentällä saa samaan aikaan olla vain kaksi ei-iranilaista, joten Oivasen kentälle meno tarkoittaa yleensä samalla keskipelaaja Rasicille penkkikomennusta.

Oivasen nykyinen kotikaupunki on reilun kolmen miljoonan asukkaan kaupunki lähellä Turkmenistanin ja Afganistanin rajaa. Masshad on Teheranin jälkeen maan toiseksi suurin.

- Ihan siistiltä täällä näyttää, tosin en paljoakaan ole hotellin ja hallin ulkopuolella seikkaillut. Monet joukkueemme pelaajista puhuvat jonkin verran englantia ja kaupoissakin pärjää. Hotelli, jossa asun on hyvä, samoin sapuskat, Oivanen kehuu.

- No vähän tylsäähän täällä välillä on vapaapäivinä, muuten pelaaminen kyllä vie ajan.

Lähteet: Suomen Lentopalloliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat