1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bottas: Suomalaisia F1-kuljettajia kunnioitetaan

Valtteri Bottas aikoo pitää huolen, että suomalaiset formulafanit saavat hurrata myös tulevina vuosina. Suomalaiskuskeilla on hyvä maine F1-piireissä.

Valtteri Bottas. Kuva: EPA

F1-fanit ovat saaneet nauttia viime kaudet kahden suomalaiskuskin otteista autourheilun kuninkuusluokassa. Ferrarin Kimi Räikkönen ja Williamsin Valtteri Bottas päättivät vuoden MM-sarjan neljäntenä ja viidentenä.

Vaikka kumpikin kuski ajaa ensisijaisesti tallilleen ja itselleen, Bottas vakuuttaa, että myös kotimaa on mielessä.

- Yritän ainakin itse tehdä varmaksi sen, että pystyn ajamaan niin hyviä tuloksia kuin mahdollista. Suomelle nimenomaan, Bottas vakuuttaa.

Nykyisen kaksikon lisäksi F1:ssä ovat kilpailleet historian aikana Leo Kinnunen, Keke Rosberg, Jyrki Järvilehto, Mika Häkkinen, Mika Salo ja Heikki Kovalainen.

- Suomalaisilla kuljettajilla on tosi hyvä kunnioitus. Ajotaitoja ja talenttia kyllä kunnioitetaan. Kiitos kuuluu aiemmille suomalaiskuskeille, he ovat maineen luoneet, Bottas sanoo.

- Yritän jatkaa sitä perinnettä ja hyvää mainetta.

Pitkä kausi ei päättynyt Bottaksen osalta vielä Abu Dhabin kisaan, sillä edessä on testausta kisaradalla ja töitä Englannin tehtaalla.

Joulun lähestyessä myös loma Suomessa häämöttää. Nastolalainen latautuu uuteen sesonkiin hyvin suomalaiseen tapaan.

- Sitten kun pääsee rentoutumaan, niin eiköhän se ole saunassa parhaimmillaan. Suomeen ja saunaan ja joulun viettoon. Saa vähän levähtää ja viettää aikaa perheen ja kaverien kanssa. Se on sitä parasta akkujen latausta, Bottas makustelee.