1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Fury uhkaa heittää mestaruusvyön roskiin - "Epäreilua ja epäammattimaista"

IBF-liitto vaatii Tyson Furya puolustamaan raskaan sarjan titteliä ennen kuin hän ottelee uudelleen Vladimir Klitshkoa vastaan.

Kuva: EPA

Tyson Furylla saattaa olla edessään melkoinen rupeama, jos hän aikoo pitää kiinni kaikista voittamistaan vöistä titteliottelussa Vladimir Klitshkoa vastaan. Fury lunasti kolmen eri liiton eli WBA:n, WBO:n ja IBF:n raskaan sarjan mestaruudet lauantaina.

Klitshko ilmoitti keskiviikkona, että vaatii uusintaottelua, johon hänellä on oikeus. IBF-liiton sääntöjen mukaan Furyn pitää puolustaa liiton mestaruusvyötä haastajaa Vjatsheslav Glazkovia vastaan. Ellei britti tähän suostu, hän menettää mestaruuden.

Nyrkkeilijän isä Peter Furyn mukaan koko ajatus on pöyristyttävä ja vyö lentää roskiin, jos Fury todella pakotetaan ottelemaan Glazkovia vastaan.

- Jos he haluavat vyön noin surkealla ja ällöttävällä tavalla, siitä seuraa julkinen nöyryytys IBF:lle, isä-Fury toteaa Sky-kanavan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

- En usko, että IBF ymmärtää, mitä tässä tapahtuu. Kun teimme sopimuksen Klitshkon kanssa, he halusivat siihen pykälän uusintaottelusta. Se on yleistä maailman huippujen kohdalla. Hän käyttää oikeuttaan, joten emme voi mitenkään suostua IBF:n vaatimukseen. Tysonin pitää otella Klitshkoa vastaan.

Furyn mielestä IBF ei näe metsää puilta pitäessään kateellisesti kiinni omista pykälistään.

- Tämä on täysin epäreilua ja epäammattimaista IBF:ltä. Tyson voitti mestaruuden lauantaina. Seurauksien jälkeen meillä ei ole aikaa. Heidän pitäisi olla tyytyväisiä, että vyö on hänellä ja hän ottelee jälleen lajin merkittävämmässä tapahtumassa. Tämän ottelun voittaja voisi puolustaa mestaruutta sääntöjen mukaan.

Varhaisten spekulaatioiden mukaan Glazkov ottelisi vyöstä joko yhdysvaltalaista Charles Martinia tai saksalaista Erkan Teperiä vastaan, jos mestaruus viedään Furylta.