1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Renault palaa tosissaan F1-radoille: "Tavoitteemme on voittaa"

Ranskalainen autovalmistaja Renault osti Lotuksen ja palaa Formula ykkösiin kovin tavoittein.

Kuva: EPA

Ranskalainen autovalmistaja Renault on ostanut Lotuksen ja palaa F1-kilpailuihin omalla nimellään tulevaksi kaudeksi. Renault on toimittanut viimeiset kaudet moottoreita muille talleille. Päätöksen julkistaminen lopetti kuukausia velloneet huhut Renaultin tulevaisuuden sunnitelmista.

- Renaultilla oli kaksi vaihtoehtoa: tulla takaisin täydellä teholla, tai lähteä kokonaan. Yksityiskohtaisen tarkastelun jälkeen olen päättänyt, että Renault on mukana F1-kilpailuissa kaudesta 2016 alkaen. Tavoitteemme on voittaa, vaikka siihen menisikin hieman aikaa, Renaultin toimitusjohtaja Carlos Ghosn sanoi.

Renault on voittanut F1-radoilla 168 osakilpailua ja 12 valmistajien maailmanmestaruutta. Sen kuljettajat ovat voittaneet maailmanmestaruuden 11 kertaa. F1-debyytin talli teki vuonna 1977.

Renault antoi selvästi ymmärtää, että se ei ollut tyytyväinen saamaansa arvostukseen viime vuosina. Renault toimitti moottorit Red Bullille vuosina 2010-2013 ja siivitti tallin sekä Sebastian Vettelin mestaruuksiin, mutta silti rooli taustoilla jäi pieneksi.

- Kilpailevana tallina Renault saa maksimaalisen hyödyn voitoistaan. Moottoritoimittajana saatu hyöty oli rajallista ja uusien moottorisääntöjen myötä satsauksista saatava hyöty olisi jäänyt pieneksi, Ghosn kertoi.