Suora

  • Hiihdon Suomen cup
  • Hiihdon Suomen cup
  • Pikaluistelun MC: Stavanger
  • Mäkihypyn SM
  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • MotorSport

Suomen judoässällä ei kulje - Japani putsasi pöydän

Judokauden viimeinen iso kilpailu, kolmipäiväinen Tokion Grand Slam alkoi turnausisännän pitävässä komennossa.

urheilu
Juho Reinvall
Juho ReinvallStudio Amanda

Kansainvälisillä tatameilla pitkään Suomen mainetta pitänyt Jaana Sundberg oli vielä keväällä loukkaantumisten jäljiltä hyvässä nousuvauhdissa olympia- ja maailmanlistalla, mutta viimeaikaiset tulokset ovat jääneet sen verran mollivoittoisiksi, että suomalainen tarvitsee lisäpisteitä saavuttaakseen paikan Rio de Janeiron olympialaisiin.

Naisten 52-kiloisissa otteleva Sundberg oli kärsinyt huonosta arvasta edellisturnauksien avauskierroksilla, eikä tällä kertaakaan nähty poikkeusta kun vastaan tuli kokenut japanilainen. Japanilla oli tässä sarjassa neljä kilpailijaa, jotka kaikki raivasivat poolivoittajina tiensä välieriin. Muutaman vuoden takainen maailmanmestari Yuka Nishida päätti Sundbergin kisat ipponvoittoon kahdella wazari-heitolla ajassa 2.34.

Miesten 60 kilon sarjassa Juho Reinvall päihitti avauskierroksella hienosti kirgisialaisen Argen Bakytbek Uulun ennen täyttä aikaa ipponilla. Tamperelaisjudoka ei pystynyt hyödyntämään loistoalkuaan, vaan taipui 2. kierroksella espanjalaiselle Francisco Garrigosille yukun arvoisella 0-5-tappiolla.

Eetu Laamanen on kolmas Tokion Grand Slamiin päässyt suomalainen. Hän kamppailee 1. kierroksella kanadalaista Etienne Briandia vastaan 73 kilon sarjassa lauantaina. Viimeksi Laamanen hävisi 22-vuotiaalle Briandille, kun he kohtasivat maaliskuussa Montevideossa. Laamasella ja Reinvallilla on Sundbergin jälkeen tällä hetkellä parhaat suomalaismahdollisuudet Rioon. Suomen mieskaksikon olympiapaikka tosin edellyttää isoja venymisiä olympiakarsintakilpailuissa. Näyttöjä voi antaa toukokuun 2016 loppuun asti.

Perjantaina Tokiossa jaettiin viiden sarjan judomitalit. Japani rohmusi kaikki ykkössijat. Voittoihin yksivät naisten 48 kilon sarjassa Ami Kondo, 52-kiloisissa Misato Nakamura, 57-kiloisissa Tsukasa Yoshida, miesten 60-kiloisissa Naohisa Takato ja 66 kilon sarjassa Tomofumi Takajo, joka nujersi finaalissa maanmiehensä, kolminkertaisen maailmanmestarin Masashi Ebinuman. Tulokset ja seuranta täältä (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme

Tuoreimmat