Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

HIFK:n A-juniori pikahälytyksellä liigadebyyttiin ”Pakkasin kamat ja lähdin hallille”

Vaikka HIFK voitti sarjajumbo HPK:n nihkeällä pelillä 2-1, Miro Karjalaiselle ensiminuutit liigassa olivat ikimuistoiset.

urheilu
HIFK juhlii maalia.
Lehtikuva

HIFK:n 19-vuotias Miro Karjalainen ei vielä aamupäivällä tiennyt olevansa liigapelaaja. Neljä tuntia ennen illan ottelua Karjalainen sai kuitenkin tiedon, että kokoonpanoon merkattu HIFK-puolustaja Miihkali Teppo ei pystykään pelaamaan HPK:ta vastaan.

- Ei ehtinyt kauheasti jännittää. Pakkasin kamat ja lähdin tulemaan hallille päin, Karjalainen sanoi pelin jälkeen.

Lähes kaksimetrinen Karjalainen oli kotijoukkueen seitsemäs puolustaja ja jääaikaa debytantille kertyi reilut viisi minuuttia.

- Yritin vain pitää paikat lämpiminä, sillä sitten kun oma nimi huudetaan pitää olla valmiina jäälle. Yritin pelata yksinkertaisesti ja omilla vahvuuksillani.

Karjalaisen vahvuudet ovat fyysisessä pelissä ja HPK:ta vastaan nuorukainen nosti pari kertaa vastustajan näyttävästi seinälle.

- Kunhan vain raiteille osuu niin täysillä mennään päin eikä ruveta väistelemään.

NHL-seura Dallas Starsin toissa kesänä viidennelllä kierroksella varaama Karjalainen on ottanut HIFK:n A-junioreissa peräti 66 jäähyminuuttia. HPK:ta vastaan hän pysyi kuitenkin pois boksista.

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmäsen mielestä hajavaihtoja pelannut Karjalainen suoriutui liigakasteestaan mallikkaasti.

-Hänellä on ollut vähän rikkonainen kausi, on ollut pelikieltoa ja selkäkipua. Hän käytti kokoaan ja pitkää mailaansa hyväksi eikä aristellut. Jokainen, joka on pelannut tätä sarjaa tietää, että siellä on väkisinkin vähän perhosia vatsassa.

Mikäli Miihkali Teppo ei ehdi pelikuntoon ennen lauantain Kärpät-ottelua, Karjalainen saattaa lentää muun joukkueen mukana Ouluun lauantaiaamuna.

- Omasta mielestäni olen valmis liigaan, Karjalainen totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat