NBA-mestari teki jälleen historiaa - yli sadan vuoden takainen ennätys murskaksi

Stephen Curry heitti 40 pistettä ja johdatti hallitsevan NBA-mestarin Golden State Warriorsin jo 21. peräkkäiseen voittoon kuluvalla kaudella.

Kuva: EPA

NBA:n kuluvan kauden sensaatiojoukkue Golden State Warriors kirjoitti jälleen historiaa, kun se voitti Toronto Raptorsin 112-109. Voitto oli joukkueelle jo 21. peräkkäinen tällä kaudella ja se on voittanut kaikki kuluvan kauden ottelunsa.

Lauantain voitto nosti Golden Staten kauden aloituksen kaikkien aikojen parhaaksi Pohjois-Amerikan suursarjoissa. Aiempi ennätys, 20 ottelua, oli baseballjoukkue St. Louis Maroonsin nimissä kaudelta 1884.

Golden Staten tähtenä loisti jälleen takamies Stephen Curry, joka heitti 44 pistettä. Toronto on ollut Currylle uransa varrella mieluisa paikka pelata ja hänen pistekeskiarvonsa kaupungissa pelatuissa otteluissa on 30. Paikka on erityinen Currylle myös siksi, että hänen isänsä Dell pelasi Toronton paidassa viimeiset kolme NBA-kauttaan.

- Minulla on hienoja muistoja täältä, kun olen katsonut isäni pelaavan. Sain heitellä muutamia koreja täällä kolmen vuoden ajan aina pelipäivinä, Curry muisteli.

- Nautin tänne palaamisesta ja pelaamisesta täällä, tutussa ympäristössä.

Currya verrataan jo Bryantiin

Golden State on voittanut peräjälkeen 25 runkosarjan ottelua, kun mukaan lasketaan viime kauden loppu. Voittoputki on NBA-historiassa kolmanneksi pisin ja lähestyy kovaa vauhtia toista sijaa. Enemmän voittoja putkeen on ottanut vain kauden 2012-13 Miami Heat (27) ja 1971-72 Los Angeles Lakers (33).

- Tämä oli 11. voittomme vieraskentillä tällä kaudella, joten täytyy todella nostaa halttua pelaajillemme. He ovat kaivaneet voiton mahdottomiltakin tuntuneista otteluista, Warriors-valmentaja Luke Walton ylisti.

- 21 erilaista haastetta ja olemme pystyneet erottelemaan jokaisen ottelun toisistaan ja keksimään keinot voittamiseen. Jokainen voitto on tullut eri tavalla, se on ollut hauskaa, Curry lisäsi.

Ottelu oli kuluvalla kaudella jo seitsemäs, jossa Curry heitti yli 40 pistettä. Walton nostaa viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Curryn kovaan seuraan.

- Kun pelasin Kobe Bryantin kanssa, tuli jakso, jolloin hän heitti 40 pistettä ties kuinka monessa ottelussa peräkkäin. Oli uskomatonta katsoa sitä tykitystä, ja Stephenin tekemisessä on tällä hetkellä jotain samankaltaista. Se on käsittämätöntä - joka ilta jossain vaiheessa hän ottaa pelin haltuunsa, Bryantin kanssa Los Angeles Lakersissa pelannut Walton ihmetteli.