1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

75 000 allekirjoittanutta vaatii Furyn pudottamista Vuoden urheilija -äänestyksestä

Vetoomus Tyson Furyn pudottamiseksi BBC:n Vuoden urheilija -äänestyksestä on kerännyt huiman määrän allekirjoituksia. Nyrkkeilijä on saanut aikaan kohua lausunnoillaan.

Kuva: EPA

Raskaan sarjan maailmanmestari Tyson Fury on saanut aikaan suoranaisen kansanliikkeen. Yli 75 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan, ettei Fury voi olla ehdolla BBC:n Vuoden urheilija -äänestyksessä.

Brittinyrkkeilijä on antanut kyseenalaisia kommentteja abortista, homoista ja naisurheilijoista ennen ja jälkeen mestaruusottelunsa, jossa hän voitti Vladimir Klitshkon.

Viikonvaihteessa Fury puolusteli kommenttejaan Jessica Ennis-Hillin edustavuudesta mekossa.

- Jos joudun vaikeuksiin joka kerran, kun kehun mekkoon pukeutuneen naisen ulkonäköä, niin mihin tämä maailma on menossa? Olen raskaan sarjan maailmanmestari ja olen esimerkki ihmisille. Minusta kaikki naiset ovat kauniita mekossa, Fury sanoi The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Fury rinnasti homouden ja abortin pedofiliaan ennen Klitshko-ottelua ja Iso-Britannian nyrkkeilyliitto käsittelee kommentteja keskiviikkona. BBC ei ole toistaiseksi pudottanut Furya Vuoden urheilija -palkinnon ehdokkaiden joukosta. Palkinto jaetaan 20. joulukuuta.