Suora

  • Urheiluruutu

Kapanen tietää mitä paineet tuovat: ”Ehkä voin nyt auttaa”

Nuorten MM-joukkueeseen valitulla Kasperi Kapasella on halu näyttää epäilijöille.

urheilu
Kasperi Kapanen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Jo viime vuoden nuorten MM-kisoissa Kasperi Kapasen piti olla Suomen johtotähti ja suunnannäyttäjä. Ykköskierroksen varaus kasasi itselleen kuitenkin niin kovat paineet, ettei umpisolmuun mennyt mieli auennut missään vaiheessa.

- Ihmiset odottivat minulta paljon enemmän, itse odotin itseltäni paljon enemmän. Sitten en vain suoriutunut, vaikka mahdollisuudet olisivat olleet vaikka mihin, Kapanen harmittelee.

Viidessä ottelusta Kapasen saldona vain yksi maali ja Suomen kisat päättyivät puolivälierätappioon.

- Tällä kertaa ajattelen mennä vain nauttimaan. En kasaa itselleni liikaa paineita. Nautin ja pidän hauskaa, Kapanen sanoo.

- Olen näyttänyt aikaisemmin, että maajoukkueessakin homma toimii. Tulen näyttämään kaikille, jotka epäilevät. Pystyn paljon parempaan tänä vuonna.

Maajoukkueturnauksissa Kapasella on ollut viime vuosina takkuista. Vuoden 2014 nuorten maailmanmestaruusjoukkueeseen hän ei päässyt loukkaantumisen takia ja tuon jälkeen alle 18-vuotiaiden MM-kisareissu epäonnistui, kun Kapanen ajatteli kantavansa koko joukkuetta.

- Se oli mun varausvuosi. Oli siis loukkaantumisia, mutta alle 18-vuotiaiden kisat menivät pieleen, kun loin itselleni liian kovat paineet ja odotin itseltäni niin paljon, Kapanen sanoo.

19-vuotias Kapanen on selvästi pohtinut mielenliikkeitään painetilanteissa. NHL-unelman tavoittelu on saanut pelimiehen kipsiin.

- Jos sen uskaltaa myöntää, niin on kaksi kertaa kovempi jätkä. Itsekin joskus sanoin, etteivät tällaiset jutut jännitä eivätkä anna paineita. Se on täyttä jaskaa. Totta kai se luo paineita. Siinä on kysymyksessä oma tulevaisuus, Kapanen sanoo.

Kapanen on nuorten MM-joukkueen kokenein pelaaja. SM-liigadebyytti tuli jo 16-vuotiaana ja reilun sadan liigapelin päälle on tullut myös AHL-kokemusta.

- Tämä on muuten aika jännä tilanne. Olen oikeastaan aina pelannut sellaisessa joukkueessa, jossa olen nuorimmasta päästä. Nyt kun olen kokenein, niin se on uusi tunne, Kapanen pohtii.

- Tiedän, minkä paineen scoutit antavat. Se on vaikea tilanne varsinkin niille, joita ei ole vielä varattu. Ehkä voin nyt auttaa näitä jätkiä, etteivät ne tekisi samoja virheitä. Se asia pitää unohtaa ja pelata rennosti, Kapanen toteaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat