Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Huippu-urheilijat ovat tärkeitä roolimalleja maahanmuuttajille

Liikunta auttaa kotoutumisessa, mutta ennen harrastuksen aloittamista on ylitettävä monia esteitä.

urheilu
YLE

Jalkapallomaajoukkueessa, koripallomaajoukkueessa, nyrkkeilyssä ja tanssiurheilussa maahanmuuttajat ovat jo tuttu näky. Yle Puheen Urheiluillassa vierailleiden Helsingin kaupunginvaltuutettu Fatbarde Hetemajn, Walter ry:n toiminnanjohtaja Maurizio Pratesin ja opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasianeuvos Satu Heikkisen mielestä maahanmuuttajat ovat elävöittäneet huippu-urheilua. Vaikka puhutaan vielä pienestä osasta urheilijoita, ovat he tärkeitä roolimalleja uusille maahanmuuttajille.

Keskustelijoiden mielestä on hienoa, että maahanmuuttajataustaiset urheilijat kokevat Suomen omakseen ja liikuttuvat Maamme-laulun kajahtaessa. He innostavat muita liikunnan ja urheilun pariin, mikä auttaa maahanmuuttajia kotoutumisessa.

Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden liikuntaharrastusten esteenä voi olla muun muassa harrastuksen hinta. Myös ennakkoluulot esimerkiksi alkoholin käytöstä harrastusporukoissa voi estää liikuntaharrastuksen aloittamista. Erityisesti tyttöjen liikuttamisessa kouluilla on suuri rooli.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat