1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Fury selitti lausuntojaan - "Minulla on vain rakkautta"

Tyson Furyn mukaan hänen mielipiteensä on ymmärretty väärin. Jo 80 000 allekirjoittanutta vaattii nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarin poistamista BBC:n Vuoden urheilijan -ehdokaslistalta.

Kuva: EPA

Tyson Furyn Vuoden urheilija -ehdokkuutta vastustavan vetoomuksen on allekirjoittanut jo 80 000 ihmistä. Nyrkkeilijän kommentit mestaruusottelunsa aikoihin ja sen ympärillä ovat herättäneet laajaa paheksumista.

Fury itse on lähinnä heikentänyt tilannetta vastauksillaan, mutta maanantaina BBC:n radiohaastattelussa mestari (siirryt toiseen palveluun)puhui sovinnollisella nuotilla. Nyrkkeilijä vetoaa juuriinsa vaeltajakulttuurissa Irlannissa.

Mestari kommentoi Klitshko-ottelun yhteydessä, että naisen paikka on "keittiössä tai selällään".

- Rakastan naisiani ja kommenttini koskevat ainoastaan vaimoani. Hän tietää paikkansa, minä tiedän hänen paikkansa. Sellainen meidän kulttuurimme on, Fury kertoo.

- Tämä ei koske ketään muuta maailmassa. Jos olisin tavallinen ihminen enkä valokeilassa, kukaan ei tekisi numeroa siitä, mitä puhun vaimolleni.

Fury on myös tehnyt selväksi, että hänen mielestään homojen yhdenvertaiset oikeudet ja abortin salliminen ovat merkki paholaisen saapumisesta maan päälle.

- Älkää yrittäkö tehdä minusta pahaa ihmistä, joka vihaa homoja, koska en vihaa ketään. Voin todella sanoa, etten vihaa ketään, Fury selvitteli BBC:n lähetyksessä.

- Minulla on vain rakkautta muita ihmisiä kohtaan ja tämä kaikkien pitää nyt ymmärtää. Kodissani ja omieni keskellä tapahtuvat asiat ovat minun asioitani.

BBC ei ole vetänyt Furya pois 12 urheilijan ehdokaslistalta vetoomuksesta huolimatta.