NBA:ssa tehtiin historiaa – kaikkien aikojen voittoputki lähestyy

Golden State Warriors on NBA-historian toiseksi pisimmässä voittoputkessa. Tiistaina joukkue nappasi kauden 23. peräkkäisen voittonsa. 

Golden Staten Stephen Curry pussitti tiistaina 29 pistettä, repi 7 levypalloa ja antoi 10 koriin johtanutta syöttöä. Kuva: AFP / Lehtikuva

Golden State ei ole hävinnyt koripallon NBA:ssa tällä kaudella vielä kertaakaan. Warriors nappasi jo kauden 23. voittonsa tiistaina, kun joukkue haki Indianasta 131-123-voiton. Hallitsevalla mestarilla on kasassa 27 peräkkäistä voittoa, jos voittoputkeen lasketaan viime kauden lopun ottelut.

Golden State on vielä muutaman voiton päässä NBA:n kaikkien aikojen ennätyksestä, sillä Los Angeles Lakers voitti kaudella 1971-1972 33 peräkkäistä ottelua.

Tiistain ottelun Warriors ratkaisi kolmella ensimmäisellä neljänneksellä, sillä joukkue hävisi viimeisen neljänneksen pistein 20-40. Vierasjoukkueen pistenikkari oli 39 pistettä upottanut Klay Thompson. 

Tiistain voitolla Golden State teki uuden NBA-ennätyksen, sillä yksikään joukkue ei ole aikaisemmin kyennyt voittamaan 13 peräkkäistä vieraspeliä kauden alussa.

_Korjaus klo 10.22: Warriors hävisi viimeisen neljänneksen.  _