Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nyrkkeilyn raskaansarjan mestari kohun keskellä – homofobisia puheita ja titteli riistettiin

Tyson Fury on vienyt keskiviikkona paljon palstatilaa mediassa homofoobisten puheidensa ja IBF-tittelin menetyksen myötä.

urheilu
Tyson Fury
EPA

Ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestari Tyson Fury on ollut suuren kohun keskellä keskiviikkona. Brittimedia uutisoi, että Manchesterin poliisilaitos alkaa tutkia englantilaisen homofobisia puheita. Aikaisemmin keskiviikkona selvisi myös, että Fury menettää IBF-liitton mestaruusvyönsä.

Brittiä epäillään viharikoksesta, koska hän vertasi julkisesti homoseksuaalisuutta pedofiliaan. Fury ei hyväksy samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliittoja, ja hän kuvaili niiden hyväksymistä paholaisen teoiksi.

- Otamme kaikki viharikoksiin liittyvät syytökset äärimmäisen vakavasti. Hankimme uhrin lausunnon tapahtuneesta pikaisesti, Manchesterin poliisi tiedotti.

Titteli riistettiin

Fury voitti marraskuun lopussa Vladimir Klitshkolta WBO:n, WBA:n, IBO:n ja IBF:n mestaruustittelit. Ottelun jälkeen IBF-liitto vaati, että Furyn olisi puolustettava mestaruuttaan Vjatsheslav Glazkovia vastaan. Fury kieltäytyi IBF-liiton vaatimuksesta, koska hän keskittyy uusintaottelun Klitshkoa vastaan. Furyn ottelusopimukseen Klitshkon kanssa sisältyi uusintaottelupykälä.

IBF julisti, että mestaruusvyö on nyt vapaa. IBF:n mestaruusvyöstä ottelevat Glazkov ja USA:n Charles Martin.

Lähteet: AP

Suosittelemme

Tuoreimmat