1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Chelsea tuurimaalilla kiinni lohkovoitossa - Arsenal maalin päässä jatkosta

Porton puolustus tuhri pallon omaan maaliin. Olivier Giroudin osuma antoi toivoa Arsenalille.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Chelsea sai loistavan alun Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierrokselle, kun joukkue meni onnekkaalla osumalla johtoon Portoa vastaan. Diego Costa pääsi yksin läpi ja laukomaan 10. minuutilla. Iker Casillas torjui Costan vedon, mutta epäonnekas Ivan Marcano oli pallon tiellä ja se vieri puolustajan rinnasta maaliin.

Voitolla siniset pystyisivät ottamaan myös lohkovoiton.

Kiovan Dynamo on puoliaikatulosten perusteella menossa toisena joukkueena jatkoon G-lohkosta. Joukkue johtaa Maccabi Tel-Avivia 1-0.

Arsenal taistelee paikasta 16 parhaan joukossa tosissaan. Mathieu Flamini osui ylärimaan Joel Campbellin matalasta keskityksestä reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Olivier Giroud pääsi vielä puskemaan jatkotilanteessa, mutta Roberto Jimenez Olympiakosin maalilla oli parempi.

Lontoolaiset saivat juhlan aihetta, kun Mesut Özil ja Aaron Ramsey rakensivat puskupaikan Giroudille. Ranskalainen pukkasi täydellisellä suorituksella pallon etualakulmaan 29. minuutilla. Tykkimiehille riittäisi 2-0-voitto jatkoon.

Lohko E:ssä Bayer Leverkusen onnistui pitämään Barcelonan 1-1-tasatilanteessa ensimmäisellä puolikkaalla. Näin lääketehtaan joukkueella on vielä mahdollisuus.

Barcelona iski ensimmäisen kerran Leverkusenin verkkoon 20. minuutilla. Ivan Rakitic vapautti Lionel Messin täydellisesti ajoitetulla syötöllä läpiajoon, argentiinalainen kiersi maalivahdin ja siirsi pelivälineen maaliin. Javier Hernandez vastasi 23. minuutilla.

Puoliaikatilanteet

Chelsea-Porto 1-0
Kiovan Dynamo-Maccabi Tel-Aviv 1-0
Gent-Zenit 1-0
Valencia-Lyon 0-1
Roma-BATE 0-0
Leverkusen-Barcelona 1-1
Dinamo Zagreb-Bayern München 0-0
Olympiakos-Arsenal 0-1