NHL-unelmaa tavoittelevat Suomi-pojat Eriejärvellä – ”Sillä on tyttöystävä nykyään, niin ei se tee mitään tyhmää”

Joonas Korpisalo ja Markus Hännikäinen ovat olleet ystäviä junioriajoilta asti. Nyt kaverukset tavoittelevat yhdessä NHL-unelmaa Eriejärven rannoilla.

urheilu
markus hännikäinen
Markus Hännikäinen pelasi vielä viime kaudella JYPissä. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

*COLUMBUS. *Hyppääminen toiseen kulttuuriin jääkiekkounelmien perässä ei useinkaan ole täysin kivuton prosessi nuorelle urheilijalle. Sopeutumista kysytään kaukalon lisäksi myös arjessa. Saattaa kuulostaa helpolta, mutta jotkut saattavat hypätä isoon maailmaan jopa lapsuudenkodistaan.

Columbuksen NHL-organisaatiossa pelaavat Joonas Korpisalo (maalivahti) ja Markus Hännikäinen (hyökkääjä) ovat jo ”aikamiehiä, mutta myöntävät ohuen kulttuurishokin.

- Onhan se aika iso. Ilveksessä, kun olin, niin kaikki tuli mulle kuin manulle illallinen. Oli asunnot ja autot seuralta ja varmaan ainoa lasku, mikä piti itse maksaa, oli kännykkälasku. Täällä kulttuuri on aika erilainen. Tuntuu, että vuokrista alkaen kaikki ensinnäkin maksaa helvetisti, tiistaina NHL:ään nostettu Korpisalo hymyilee Yle Urheilulle Columbuksessa.

- Pelleily shekkien kanssa on muuten ihan täysfarssi. Ei siis ole nettipankkia. Olen tottunut menemään Handelsbankenin sivuille ja hoitamaan laskut muutamassa minuutissa. Täällä shekkejä pitää toimitella sinne, tänne ja tonne, ”Korppi” nauraa.

Moni nuorukainen heitetään siis suoraan syvään päähän. Tosin tässä tapauksessa matalaan päähän, sillä Eriejärvi, jonka rannoilla Clevelandissa Hännikäinen ja Korpisalo asuvat, on matalin Pohjois-Amerikan suurista järvistä.

- Oma-aloitteisuutta vaaditaan. Onneksi meillä on täällä paljon eurooppalaisia, ollaan voitu yhdessä sumplia asioita. Kaikki auttavat toisiaan, Korpisalo jatkaa.

”Helpottaa pääkoppaa”

Korpisalo ja Hännikäinen ovat luonnollisesti olleet apuna toisilleen Clevelandissa myös jääkiekkokaukalon ulkopuolella. Usein pelkästään Suomen puhuminen auttaa monia. Helsinkiläiskaksikon tilanne on erityinen, sillä kaksikon ystävyys kantaa aina Jokerien juniorivuosille.

- Onhan se tosi siistiä. Helpottaa hirveästi pääkoppaa, kun Joonaskin on täällä. Samassa tilanteessa oleva suomalainen, jolle voi puhua Suomea. Kertoa, miten asiat ovat ja miltä tuntuu. Kyllä se tuo turvallisuutta etenkin, kun ollaan tunnettu niin kauan, Hännikäinen sanoo.

Korpisalo komppaa.

- Tunnetaan hyvin toisemme ja on tosi makeeta, kun on läheinen ystävä täällä mukana. Tehdään asioita yhdessä ja pelleillään kaikkea tyhmää.

- Sillä on kyllä tyttöystävä nykyään, että ei se tee enää mitään tyhmää, Korpisalo virnuilee.

”Hemmetin iloinen Korpin puolesta”

Ystävysten NHL-valloitus on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Hännikäinen sai kutsun ylös marraskuun lopulla ja Korpisalo toissailtana tiistaina. Samanlaisissa tilanteissa elävä kaksikko osaa iloita toistensa puolesta.

- Oli tosi hieno homma Markukselle saada kutsu ylös. Oli todellakin ansaittu, sillä se on varmaan työteliäin jätkä alhaalla. Surkea tuuri vain kävi, mutta minkä noille voit, Korpisalo viittaa Hännikäisen loukkaantumiseen.

- Tietenkin ollaan iloisia toistemme puolesta. Joonas laittoi viestiä illalla, kun oli saanut kutsun ylös ja soitin sille heti perään. Olin tosi innoissani ja hemmetin iloinen ”Korpin” puolesta. Joonas on pelannut alhaalla törkeän hyvin, joten tämä on täysin ansaittu mahdollisuus, Hännikäinen kehuu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat