Suomalaisen NHL-komennus loppui lyhyeen: ”Ei ole ikinä ottanut niin koville!”

Markus Hännikäisen NHL-komennus marraskuun lopulla jäi lopulta noin kuuden minuutin mittaiseksi. Pettymys oli hienon AHL-syksyn jälkeen tulokkaalle valtava.

urheilu
Markus Hännikäinen, JYP-hyökkääjä
Markus Hännikäinen, JYP-hyökkääjäTomi Hänninen

*COLUMBUS. *Markus Hännikäiselle, 22, sopeutuminen pieneen NHL-kaukaloon on sujunut ilman suurempia ongelmia. Suomalaislaituri pelasi hyvän AHL-syksyn Columbus Blue Jacketsin farmijoukkue Lake Erie Monstersissa ja sai jopa hieman yllättäen kutsun NHL:ään jo marraskuun lopulla.

Synkkää syksyä taivaltanut Columbus kutsui helsinkiläisen ylös otteluun St. Louisia vastaan.

- Ei siinä pystynyt hetkeen pidättelemään hymyä, Hännikäinen muistelee Yle Urheilulle.

Ei kutsu ylös silti päässyt suomalaisnuorukaista täysin yllättämään.

- Tavallaan joo, tavallaan ei. Olin kuitenkin pelannut hyvin ja oli kutina, että olen mahdollisesti lähellä, jos jotakin tapahtuu. Mutta nopeasti se kylläkin tapahtui. Olin Clevelandissa AHL-ottelun aamujäillä, kun tuli kutsu yläkertaan. Hieno fiilis, Hännikäinen naureskelee.

Lyhyestä virsi kaunis

NHL-huuma jäi kuitenkin jokerikasvatille lyhyeksi. Pelattuaan vain noin kuusi minuuttia, Hännikäinen jäi siniviivan pinnassa taklauksen alle, joka rikkoi pelaajan olkapään.

- Kiekko jäi hieman taakse ja yritin ottaa sen eteen. Se jäi sitten mun jalkoihin ja kulmasta tuli taklaus, jota en yhtään nähnyt. Olin huonossa asennossa ja olkapää meni rikki. Tiesin heti, että se on rikki, mutta luistelin vaihdon loppuun ja painelin sitten koppiin, Hännikäinen muisteli.

Harmitus oli luonnollisesti valtava.

- Ihan hirveä. Siis aivan älytön. En muista, että olisi ikinä ottanut lätkähommissa mikään niin koville.

- Mutta, kun siitä pääsi yli, niin helpotti. En enää ajattele edes asiaa noin. Ajattelen tulevaisuutta ja sitä, mitä mun on mahdollista saavuttaa. Mietin mielummin, mitä mun pitää tehdä nyt, viikon päästä, kuukauden päästä ja vuoden päästä saavuttaakseni haluamani asiat, Hännikäinen linjasi.

Loukkaantumisen jälkeen Hännikäinen palasi Clevelandiin, mistä käsin kahden kuukauden toipumista operoidaan.

- Clevelandissa on koti ja tyttöystävä. On ihan turha istua yksin hotellissa Columbuksessa. Täällä on samalla tavalla osaavat ihmiset ja täältä saa viimeisen päälle hoidon. Perjantaina sitten käyn taas Columbuksessa lääkärillä näyttämässä, miten toipuminen edistyy.

”Se on ollut mun osa-alue”

Hännikäisen nopeaa nousua NHL-rinkiin ei toisaalta tarvitse ihmetellä, kun ihmisiä seuran ympärillä kuuntelee. Joka puolelta tulee sama viesti: Hännikäinen on farmin työteliäin pelaaja. Hurjalla työmoraalilla varustettu suomalainen edustaa juuri sellaista sitoutumisen tasoa, jota seuran GM Jarmo Kekäläinen arvostaa.

- Se on ollut mun osa-alue aina. Ja siitä haluan pitää kiinni jatkossakin. Työnteko ja treenaminen siihen malliin, että se näkyy sinne yläkatsomoon asti. Se on iso osa mua eikä se ole mihinkään muuttunut. Tavoite on tehdä enemmän töitä kuin yksikään jätkä jengissä, Hännikäinen paalutti.

Tätä Hännikäinen sanoo Kekäläisen joukkueelta penänneenkin.

- Viesti sieltä on ollut selvä sitoutumisen ja päivittäisen työnteon suhteen. Sitä vaaditaan. Siitä on puhuttu päivästä yksi, että ymmärrettäisiin, missä ollaan ja mitä kohti tässä mennään. Organisaatiossa on hirveästi potentiaalia ja sen ulosmittaus lähtee päivittäisestä tekemisestä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat