1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomalaisopein menestynyt keihäskuningas Kenian vuoden miesurheilija

Petteri Piirosen valmennettava, keihäänheittäjä Julius Yego oli otettu uudesta tittelistään.

Kuva: EPA

Youtube-sensaationa pidetty Julius Yego juhli Pekingin MM-kisoissa historiallista keihäänheiton maailmanmestaruutta, sillä hänestä tuli ensimmäinen kenialainen, joka on voittanut kenttälajeissa MM-kultaa. Yegolle kesä oli muutenkin lähestulkoon napakymppi, sillä hän kirjautti kesän aikana niin Kenian kuin Afrikan ennätyksen. Hänen nimiinsä jäi myös kauden kärkitulos 92,72.

Yego sai vielä yhden juhlanaiheen tälle kaudelle, kun hänet nimettiin Kenian vuoden miesurheilijaksi.

- On hieno kunnianosoitus tulla nimetyksi Kenian vuoden miesurheilijaksi. Se osoittaa, että kenialaiset eivät menesty vain radalla, vaan myös kenttälajeissa, Yego totesi.

Kenian vuoden naisurheilijaksi nimettiin Vivian Cheruiyot, joka on urallaan voittanut maailmanmestaruudet niin 10 000 kuin 5 000 metrillä. Pekingin MM-kisoissa hän voitti 10 000 metrin MM-kullan.

400 metrin aitajuoksija Nicholas Bett palkittiin vuoden parhaasta suorituksesta sekä vuoden sprintterinä. Bett yllätti kaikki juoksemalla Pekingin MM-kisoissa maailmanmestariksi omalla ennätysajallaan sekä maailman kauden kärkiajalla. Kenialaispoliisista tuli voittonsa myötä ensimmäinen afrikkalainen, joka on voittanut 400 metrin aidat sitten vuoden 1991 Tokion kisojen. Tuolloin voittoon juoksi Zambian Samuel Matete.