1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Sandell loistolaskulla viides – Hirscher ylivoimainen

Marcus Sandellin alkukausi ei ole sujunut mairittelevasti, mutta Val d’Iseressä tahti muuttui.

Marcus Sandell Kuva: AFP / Lehtikuva

Marcus Sandellin kauden kaksi ensimmäistä maailmancupin osakilpailua sujuivat surkeasti, kun hän ei päässyt Söldenissä tai Beaver Creekissä toiselle kierrokselle. Val d’Iseressä jo Sandellin ensimmäinen lasku onnistui ja hän lähti toiselle kierrokselle viidenneltä sijalta.

Toisella kierroksella Sandell lähti rohkeasti liikkeelle, mutta radan keskipätkällä hän kadotti laskulinjansa. Virhe rokotti aikaa reippaasti, mutta aivan kuten ensimmäisellä kierroksellakin Sandell laski lopun hyvin. Hän oli tällä osuudella kisan nopeimpia. Viides sija on hänelle uran parhaimpia maailmancupissa, sillä Sandell on kerran aikaisemmin sijoittunut paremmin: hän oli Garmisch-Partenkirchenissä neljäs vuonna 2013.

Sandell oli maalissa kolmantena, mutta sijoittui lopputuloksissa viidenneksi, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ollut Thomas Fanara ja toisena ollut Henrik Kristoffersen laskivat ulos.

Kisan voittoon laski jo ensimmäisellä kierroksella johtanut Marcel Hirscher. Itävaltalaisen voitto oli ylivoimainen, sillä hänen eronsa toiseksi tulleeseen Saksan Felix Neureutheriin oli 1,29 sekuntia. Kolmanneksi tuli Ranskan Victor Muffat-Jeandet.

Hirscher on voittanut tällä kaudella nyt kolme osakilpailua, sillä hän voitti Beaver Creekissä sekä suurpujottelun että supersuurpujottelun. Kauden avauskilpailussa Söldenissä hän oli kolmas. Val d'Iseressä Hirscher on voittanut ennätykselliset viisi osakilpailua, näistä neljä on tullut suurpujottelussa ja yksi pujottelussa. Kaiken kaikkiaan itävaltalainen on voittanut maailmancupissa nyt 34 osakilpailua ja on kaikkien aikojen tilastossa tällä seitsemännellä sijalla.

Samu Torsti oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 21:ntenä. Hänellä oli ongelmia laskun alussa, mutta pääsi maaliin asti. Lopputuloksissa Torsti oli 26:s. Victor Malmström ja Eemeli Pirinen keskeyttivät.

SUURPUJOTTELU, VAL D'ISERE, FRA

 1. Marcel Hirscher       AUT  2.08,49
 2. Felix Neureuther      GER  +  1,29
 3. Victor Muffat-Jeandet FRA  +  1,58
 4. Manuel Feller         AUT  +  1,98
 5. **Marcus Sandell        FIN  +  2,18 **
 6. Giovanni Borsotti     ITA  +  2,25
 7. Stefan Luitz          GER  +  2,26
 8. Steve Missillier      FRA  +  2,37

Roberto Nani          ITA  +  2,37
10. Mathieu Faivre        FRA  +  2,41

 1. Samu Torsti           FIN  +  3,85

Victor Malmström ja Eemeli Pirinen keskeyttivät 1. kierroksella.