JYP porskuttaa komeassa pisteputkessa - Löfman upotti SaiPan

SM-liigan tasaisuudesta saatiin lauantaina jälleen hyvä esimerkki, kun sarjan nelonen JYP vieraili Kisapuistossa yhdeksäntenä olevan SaiPan vieraana.

Anssi Löfman, JYP Kuva: Tomi Hänninen

Ennen iltaa piste-eroa oli vain kaksi pistettä, tosin JYPillä kaksi ottelua enemmän pelattuna. JYP oli edellisen kerran jäänyt ilman pisteitä 14. marraskuuta.

Arvokkaan 3-2 -vierasvoiton ansiosta JYP kasvatti piste-eron SaiPaan viiteen pisteeseen ja raapi vähintää pisteen mukaansa yhdeksännen kerran peräkkäin.

Avauserässä Marko Virtasen joukot olivat fyysisempiä ja Miika Lahti teki kauden toisen maalinsa, kun irtokiekko jäi pyörimään Jussi Markkasen edessä. Kaksinkamppailun maalinedustalla voittanut Lahti kävi tökkäämässä illan avausmaalin.

Toisessa erässä Chad Rau toi kotijoukkueen 1-1:een ylivoimalla.  Anssi Löfmanin ohjaus aivan Markkasen nenän edestä vei vieraat 2-1-johtoon ajassa 34.16. Tätä maalia tarkasteltiin tovi videolta ennen hyväksyntää.

Löfman ratkaisi kamppailun iskemällä tyhjiin 1-3:een, mutta Rau piti jännityksen loppuun asti kaventaen vajaat minuutti ennen summeria lukemiksi 2-3. Tätä pidemmälle kotijoukkueen kiri ei enää riittänyt. Liigan maalipörssin ykköselle, Raulle osuma oli jo 15:s tällä kaudella.

Illan sankari Anssi Löfman myönsi, että vanhaa seuraa vastaan tulee ekstraa aina mukaan. - Pelasimme tänään järkevästi viisikkoina, vaikka lopussa menikin jännäksi. Taistelimme ottelussa tilanteet loppuun asti ja tiivis puolustus oli yksi voiton avain. 

Tämän kauden arvosanaksi Löfman antoi tähän asti hyvän. - Laadukasta tekemistä on ollut ja etenkin viimeinen jakso saa arvosanan erinomainen, päätti Löfman.

Toinen sankari oli 800. liigaottelunsa pelannut Sami Venäläinen, joka näki tappion syyksi sen, ettei SaiPa saanut kiekkoja Tarkin taakse hyvistä maalintekopaikoista huolimatta.  

Venäläisen pesti päättyy Lappeenrannassa keväällä 2016. Haluja jatkopestiin löytyy. - Täällä on hieno joukkue ja etenkin kiekkoyhteisö on liigan kärkipäästä. Koko kylä kannattaa SaiPaa, ja se on upea asia, Venäläinen kehui.

Juhani Lahti, Lappeenranta