Petteri Koponen: Uskomattomia juttuja

Viikonloppu oli suomalaiselle koripallolle melkoisen historiallinen, kun ensin perjantaina Suomi sai isännöitäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut, ja lauantaina tuli jymypaukku, kun saimme vuoden 2017 EM-kilpailujen yhden alkulohkon Suomeen.

Kuva: Tomi Hänninen

Nämä ovat tosi isoja juttuja. Tiesin, että meillä on hyvät mahdollisuudet ja olin kuullut, että meillä on saumat saada kisat. Ihan loistavaa, että valinta lopulta myös kohdistui Suomeen. Tämä on taas yksi iso askel siinä mitä olemme maajoukkueen kanssa tehneet vuosien varrella.

Itse olen ollut jo niin pitkään mukana ja olen käyttänyt ennenkin esimerkkiä siitä, että pelasimme muun muassa Luxemburgin kaltaisia maita B-divisioonassa karsimassa pääsystä edes karsimaan kisoihin. Tässä matkan varrella on tullut nähtyä kaikenlaista. Olemme selvinneet sen jälkeen EM-kisoissa joka kerta jatko-otteluihin, pelanneet MM-kisoissa ja nyt saamme kotikisat.

On aivan uskomatonta missä olemme nyt. Toivottavasti homma jatkuu samanlaisena myös tulevaisuudessa ja jos katsoo millaisia pelaajia meillä on tulevaisuudessa tulossa, niin kaikki näyttää hyvältä.

Alkulohkon saaminen tarkoittaa myös sitä, ettei meidän tarvitse myöskään karsia ensi kesänä. Tuulettelin sitäkin päätöksen kuultuani, sillä edelliset kahdeksan kesää on menty aika lailla tiukasti koripallon ehdoilla. Nyt edessä saattaa olla hieman vapaampi kesä ja siinä voi jopa ehkä vähän ehtiä treenaamaan eikä ole pelkästään vain pelaamista ja palautumista.

Sen pienen tauon voi käyttää hyödyksi myös siten. Lisäksi aika monelle Susijengin pelaajalle on tulossa ensi kesänä perheenlisäystä. En tiedä ovatko jätkät ajoittaneet sen siten, mutta varmasti ilouutinen myös siinä suhteessa.

On upea päästä pelaamaan kotikentälle ja uskon, että kaikki pelimme tulevat olemaan loppuunmyytyjä. Siisti fiilis päästä kotiyleisön eteen täydelle hallille pelaamaan. Ei tällaista olisi osannut kuvitellakaan vielä muutamia vuosia sitten. Uskomattomia juttuja.

Petteri Koponen