Siihen se päättyi: Milwaukee katkaisi Golden Staten ennätysputken

Kauden ensimmäiset 24 otteluaan voittanut Golden State hävisi vihdoin NBA:ssa.

Stephen Curry vaihdossa. Kuva: EPA

Milwaukeessa vietettiin lauantain NBA-kierroksella hurmoksellinen ilta, kun kauden ensimmäiset 24 peliä voittaneen ja yhteensä 28 ottelun mittaisessa voittoputkessa olleen Golden State Warriorsin tie katkesi vihdoin. Kotijoukkue Bucksin nuori nippu päihitti hallitsevan mestarin selvin pistein 108-95.

Viime kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Stephen Curry sai viime ottelussa huilanneen aisaparinsa Klay Thompsonin jälleen vierelleen, mutta "The Dubsin" heittopeli ei milwaukeelaisyleisön edessä tepsinyt totuttuun tapaan. Curry toki pussitti kunnioitettavat 28 pistettä, mutta tarkkuus ei ollut totuttua luokkaa – esimerkiksi kolmosistaan kaukoheittäjä upotti vain kaksi. Yhteensä Warriors-joukkue yritti kaaren takaa 26 kertaa, mutta vain 6 meni sisään.

- No, tiesimme, että putken oli loputtava jossain vaiheessa, Golden State kirjoitti Twitteriin karvaan vierastappion jälkeen. Joukkue oli vain viiden voiton päässä NBA:n kaikkien aikojen voittoputkesta. Kaudella 1971-72 Los Angeles Lakers voitti 33 peliä peräkkäin ja silloinkin sarjan katkaisi Milwaukee.

Koitijoukkueen tehomiehenä hääri 29 pistettä tehnyt Greg Monroe. Kreikkalainen Giannis Antetokounmpo saavutti 11 pisteellä, 12 levypallolla ja 10 koriin johtaneella syötöllä tripla-tuplan.