Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norjalaismedia ei sure päivän surkusaldoa - Alkaako hiihtoylivoima kyllästyttää jo Norjassakin?

Eilisen norjalaisylivoima oli enää vain historiaa maastohiihdon Davosin maailmancupin sprinteissä. Vuonomaan yleisradioyhtiö NRK ei kuitenkaan pistänyt asiaa pahakseen.

urheilu
Petter Northug, Eirik Brandsdal ja Sondre Turvoll Fossli
Petter Northug, Eirik Brandsdal ja Sondre Turvoll FossliTomi Hänninen

Maastohiihdon Davosin maailmancupin sprinteissä koettiin tänään norjalaisittain harmaita hetkiä. Miesten ja naisten sprinttien voitot eivät nimittäin matkanneetkaan ylivoimaisena tunnettuun vuonomaahan.

Naisten sprintissä voittoon hiihti Ruotsin Stina Nilsson. Ruotsalainen voitti loppukirissä Norjan Maiken Caspersen Fallan. Miesten sprintissä norjalainen Sondre Turvoll Fossli jätettiin kolmanneksi. Kärkipaikoille kiri Italian Federico Pellegrino ja Ranskan Baptiste Gros.

Mutta miten norjalaisten yleisradioyhtiössä kommentoitiinkaan tilannetta?

- Luulen, ettei yksikään maastohiihtomaa sure tätä, NRK:n kommentaattori Jann Post lipsautti.

Norjalaismedia tiedusteli myös ruotsalaiselta Nilssonilta sitä, kuinka tärkeää maastohiihdolle oli, että joku muu kuin norjalainen voitti.

- Se on todella hienoa kaikkien mielestä ja erityisesti minulle. Se on tärkeää myös ruotsalaiselle hiihdolle. Nyt haastamme norjalaiset Tour de Skillä, Nilsson totesi.

Miesten sprintin voittanut Federico Pellegrino oli samoilla linjoilla.

- Voitin viime vuonna ja minulla oli paineita. Mutta koska voitin, tästä tuli hieno päivä. Norjalaisia pitää yrittää aina voittaa ja joskus pystyn sen tekemään, Pellegrini päätti.

Norjalaisten hankaluuksien päivään kuului muun muassa sprinttiguru Petter Northugin ja tällä kaudella voittamattoman Martin Johnsrud Sundbyn karsiutumiset. Kisan kolmonen, Sondre Turvoll Fossli oli vaarassa karsiutua jatkosta jo alkuerissä. Norjalaisen sauva katkesi lähtökiihdytyksessä ja mies sai uuden sauvan vasta muutaman sadan metrin hiihdon jälkeen. Fossli eteni jatkoon aikavertailun kautta ja kiihdytti finaalissa kolmanneksi.

Miesten kilpailun kymmenestä parhaasta vain kolme oli norjalaisia. Naisten kisassa kymmenen sakissa oli neljä vuonomaan edustajaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat