1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Valioliigassa dramaattiset loppuhetket - Liverpool nousi tasoihin, Tottenhamin tappioton putki poikki

Liverpool nousi lisäajalla tasoihin West Bromwichia vastaan, kun taas Newcastle iski lisäajalla voittomaalin Tottehamin verkkoon.

Jordan Henderson. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Englannin Valioliigan iltaotteluissa nähtiin dramaattisia loppuhetkiä. Liverpool nousi tasoihin West Bromwichia vastaan, kun lisäaikaa oli pelattu lähes kuusi minuuttia. Newcastle puolestaan teki voittomaalin Tottenhamia vastaan 93. minuutilla. Liverpool - West Bromwich päättyi numeroihin 2-2 ja Tottenham - Newcastle 1-2.

Liverpool hallitsi kotiotteluaan West Bromwichia vastaan täysin, mutta maalinteko oli vaikeaa. Kentille palannut Liverpool-kapteeni Jordan Henderson vei kuitenkin joukkueensa johtoon. Vierasjoukkueen tasoitusmaalissa Liverpoolin maalivahti Simon Mignolet pelasi itsensä ulos ja Craig Dawson pääsi iskemään tasoituksen.

Ensimmäisen puoliajan lopussa West Bromwich ehti jo juhlia pitlkään voittomaalia, mutta erotuomari hylkäsi Jonas Olssonin osuman paitsiona.

Toisella puoliajalla Olsson puski pallon maaliin ja tällä kertaa osuma hyväksyttiin. Liverpool haki hurjasti tasoitusta, mutta näytti siltä, että turhaan. Lopulta lisäajan kuudennella minuutilla Divock Origin laukaus muutti puolustajasta suuntaa ja yllätti maalivahti Boaz Myhillin.

Tottenhamin tappioton putki poikki

Tottenham oli hävinnyt edellisen kerran kauden avausottelussa, mutta nyt tuli katkera viime hetken kotitappio Newcastlelle.

Ottelu alkoi Tottenhamin kannalta hyvin, kun Eric Dier vei joukkueen johtoon. Toisella puoliajalla Aleksandar Mitrovic kuitenkin tasoitti ja todellia kylmää vettä Tottenhamin fanien niskaan tuli lisäajalla, kun Ayoze Perez teki Newcastlen voittomaalin.