Olympiastadion tyhjenee irtaimistosta - "Ovenkahvoja on kyselty"

Helsingin Olympiastadionin tyhjennysmyynti alkoi vilkkaasti tiistaina. Bistron vanhat vesipullot loppuivat jo ensimmäisen vartin aikana.

urheilu
Pekka ja Päivi Tuuri Olympiastadionin tyhjennysmyynnissä.
Pekka ja Päivi Tuuri joutuivat purkamaan pukuhuoneen penkin osiin.Suvi Hakkarainen

Helsingin Olympiastadionia tyhjennetään kovaa vauhtia remontin tieltä. Viimeisenä myydään irtaimistoa, jota voi käydä ihastelemassa ja lunastamassa itselleen ensi tiistaihin asti - jos tavaraa riittää. Tiistaina puoliltapäivin alkaneen myynnin ensimmäiset minuutit olivat niin vilkkaita, että kovin kauaa tavarat eivät liene näytillä.

- Maajoukkueiden pukuhuoneiden penkit ja naulakot näyttävät elvästi kiinnostavan, ja bistrossa käytössä olleet Olympiastadion-vesipullot ovat jo loppuneet. Myös kunnia-aition ja Kukkapuron tuolit ovat lähteneet liikenteeseen jo ensimmäisten viiden minuutin aikana, Stadion-säätiön markkinointijohtaja Marju Paju kertoi.

Stadionin tyhjennysmyynti.
Suvi Hakkarainen

Parhaiten ennakkoon hankintoihin valmistautuneet hakivat pukuhuoneiden penkkejä isoilla muuttoautoilla, mutta osa joutui purkuhommiin. Pekka ja Päivi Tuuri hakivat penkkiä sukutilansa saunaan, mutta nouto ei ollutkaan aivan yksinkertaista.

- Etsin sellaista uimahallin penkkiä ja tämä tuli vähän sattumalta vastaan kun kaveri jakoi linkin Facebookissa. Arvasimme, että nämä ovat kysyttyjä, mutta emme tajunneet tätä käytännön hommaa, että eiväthän nämä mahdu ihan tavallisiin helsinkiläisten autoihin, Pekka Tuuri totesi kesken penkin purkutöiden.

Bistron vesipullot yllättivät

Myyntiin on kerätty kaikki Olympiastadionin esineistö, jolla on muistoarvoa. Esillä oli kaluston lisäksi muun muassa MM- ja EM-kisoissa käytettyjä urheiluvälineitä. 2000-luvun arvokilpailuissa käytetyt keihäät kustansivat 150 euroa, kuulat ja kiekot irtosivat 100 eurolla.

- Hinnat on määritelty osittain tunnearvon mukaan, mutta myös verrattuna niihin hintoihin, mitä niistä on aikoinaan maksettu, kun niitä on taloon ostettu, Paju perusteli.

Myynnissä oli MM- ja EM-kisoissa käytettyjä kiekkoja, moukareita ja kuulia.
Myynnissä oli MM- ja EM-kisoissa käytettyjä kiekkoja, moukareita ja kuulia.Suvi Hakkarainen

Innokkaimmat ostajat jonottivat oven takana Pajun mukaan jo tuntia ennen tyhjennysmyynnin alkamista. Sisäjuoksuradalla kirpputorihenkisesti myynnissä olleet tavarat hupenivatkin ovien avauduttua nopeasti. Suurin yllätys Pajulle oli 35 euron hintaisten vesipullojen kova kysyntä.

- Ne ovat toisaalta uniikkeja design-tuotteita ja tehty tätä taloa varten. Ne ovat myös helppokäyttöisiä, Paju arvioi.

Heljä teki Olympiastadionilla löytöjä kesän peleihin.
Heljä teki Olympiastadionilla löytöjä kesän peleihin.Suvi Hakkarainen

Vesipulloja varta vasten hakemaan tullut Teemu oli tykästynyt keräilyharvinaisuuksiin vieraillessaan avovaimonsa kanssa stadionin ravintolassa. Muun muassa lipputangon, tuolin ja vilttien lisäksi hankituista kolmesta pullosta yksi oli varattu veljen häälahjaksi.

Keihäs kainalossa stadionilta poistunut Heljä haki tyhjennysmyynnistä urheiluvälineitä kesää varten.

- Tämä menee Mäntyharjulle, missä pidetään lastenlasten kanssa pelejä. Ehkä me aikuisetkin voimme sitten harjoitella, hän suunnitteli.

Kaupasta keihästä ei olisi tullut hankittua, mutta stadionin myyntitapahtuma herätti kiinnostuksen. Voihan sitten jälkikäteen muistella, että urheilee Olympiastadionin vanhoilla välineillä.

- Tulin katsomaan mitä täällä on, lähinnä näitä urheiluvälineitä. On minulla täällä kuula ja kiekkokin, niin saamme sitten monipuolista urheilua kesällä. Niin ja vielä näitä ratamerkkejä!

Ovenkahvat jäävät kiinni

Olympiastadionille odotetaan viikon aikana tuhansia kävijöitä. Tavoitesummaa myynnille ei ole kuitenkaan asetettu.

- Haluamme, että ihmisillä on mahdollisuus ostaa pala olympiastadionia hyvän, legendaarisen stadiontuotteen ja käyttöesineen muodossa. Jokaisella eurolla varustetaan uutta olympiastadionia, eli kaikki tuotteet ikään kuin elävät täällä tulevaisuudessa, Marju Paju kertoi.

Vie pois -nurkkauksesta sai hakea muun muassa vilttejä, kaulanauhoja ja t-paitoja ilmaiseksi mukaan ja osa stadionin tavaroista lahjoitettiin suoraan eteenpäin.

- Liikuntavirasto hakee täältä esimerkiksi seiväshyppyvälineitä ja lähtötelineitä. Lisäksi lahjoitimme keihäitä suomalaisille keihäänheittäjille, he kävivät täällä jo kuukausi sitten valitsemassa omansa.

Vanha olympiastadion on suomalaisille tärkeä, sen kertoi jo Penkkiurheiluviikko. Stadionin penkkejä myytiin yhteensä noin 6000 kappaletta ja Helsingin urheilutoimittajat valitsivat kampanjan vuoden 2015 urheiluteoksi. Aivan kaikki stadionilla ei kuitenkaan ole myynnissä.

- Ovenkahvoja meiltä on kysytty, mutta niitä emme lähde repimään. Ne jäävät toistaiseksi oviin kiinni, Paju nauroi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat