Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 20.7.
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu

Asperger- ja ADHD-diagnoosit eivät hidasta Ruotsin kiekkolupausta

Maalivahti Linus Söderstöm saattaa olla Ruotsin avainpelaajia vuodenvaihteen nuorten jääkiekon MM-kisoissa.

urheilu
Jääkiekko verkossa
Tomi Hänninen

Linus Söderström, 19, on noussut kolmannen maalivahdin paikalta taistelemaan Ruotsin nuorten maajoukkueen ykkösmaalivahdin tittelistä Brynäsin Felix Sandströmin kanssa. Söderström on tottunut taistelemaan koko pienen ikänsä myös kaukalon ulkopuolella.

Kiekkolupaus sai Asperger- ja ADHD-diagnoosin jo 7-vuotiaana ja myöntää Ruotsin TV4:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että hänellä on riittänyt ylitettäviä esteitä.

- En sano, että elämäni olisi ollut kovaa, sillä minulla on ollut mahtava elämä ja uskomaton perhe sekä vanhemmat, jotka ovat aina tukeneet minua, mutta tämä on ollut pitkä tie, Söderström kertoi Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

- Kun olin pieni, minulla oli vaikeuksia istua paikoillaan luokassa ja keskittyä opetukseen. Kolmas luokka oli viimeinen, jonka kävin niin sanotussa normaalissa koulussa.

Söderström kävi koulunsa erityiskoulussa, jossa luokkakoko on pienempi. Rauhoittuminen koulussa auttoi häntä kehittymään myös jääkiekossa, mutta aina hänellä ei ole ollut helppoa.

- Monta kertaa ihmiset ovat sanoneet hyvin erilaisia asioita. Kerran eräs henkilö totesi: ”olet täysin CP(-vammainen) päästäsi, h***etin Asperger-mäntti. Totta kai sellaisesta pahoittaa mielensä, koska olen mikä olen enkä pysty sille tekemään mitään, Söderström sanoi.

- Teini-ikäisenä oli aikoja ja päiviä, jolloin en voinut hyvin.

Söderström on tällä hetkellä lainassa SHL-liigan Djurgårdenista Allsvenskanin HC Vita Hästenissä, mutta keskittyy nyt täysin nuorten maajoukkuepeleihin. Hän saattaa olla MM-kisoissa yksi Ruotsin avainpelaajista.

- Tämä on ollut pitkä tie ja vaikeita asioita on ollut hidasteina. Mutta kun olen jäällä ja veto tulee, niin sitä minä rakastan. Se on ajanut minua eteenpäin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat