JYPin päävalmentaja Virtanen: "Kovia ja rohkeita ratkaisuja tuomareilta"

JYP kaatoi kirjavien vaiheiden jälkeen Pelicansin jatkoajalla. Otteluun sisältyi mm. liigan kaikkien aikojen nopein hattutemppu JYPin saamien kahden viiden minuutin rangaistuksien aikana.

JYP:n päävalmentaja Marko Virtanen (oik.) ei halunnut kommentoida tuomarityöskentelyä. Kuva: Tomi Hänninen

Tapahtumat lähtivät vyörymään Hippoksella katsojien syliin toisen erän loppupuolella, kun JYPin Anssi Löfman ja Nolan Yonkman ajettiin ottelusta ulos 35 sekunnin välein. Tuossa vaiheessa JYP johti ottelua 3-1.

Ensimmäisen Pelicansin ylivoimamaalin teki Juhani Tyrväinen, kolme seuraavaa puolustaja Juha Leimu, jonka hattutemppu syntyi 44 sekunnissa. Tämä on kaikkien aikojen nopein kolme maalia Suomessa liigatasolla.

- Pelin jälkeen sain kuulla, että ennätys syntyi. Kaava maaleissa vähän toisti itseään. Hyvät maskit, ei veska (Tuomas Tarkki) nähnyt yhtään mitään. Laukaukset ylös vaan, nyt meni noin nopeasti sisään, hyvä näin. Kaikkiaan hyvin eriskummallinen ottelu, summasi ottelun jälkeen Juha Leimu.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kertoi ottelun jälkeen, ettei ollut vielä nähnyt ulosajoihin johtaneita tilanteita nauhalta. Virtanen olikin varovainen sanoissaan.

- En lähde kommentoimaan tuomioita. Siellä on neljä tuomaria, kenelle se tehtävä kuuluu. Toivottavasti ratkaisut ovat olleet oikeita. Ainakin kovia ja rohkeita ne ratkaisut olivat, Virtanen mietiskeli.

Otteluvalvoja Erkki Jaala kertoi pelin jälkeen, että Löfmanin ja Yonkmanin saamat tuomiot menevät seuraavaksi päävideotuomarin käsiteltäväksi.

Jatkoajalle venyneen pelin kaksi pistettä takasivat JYPille sen, että sen pisteputki venyi kymmeneen otteluun. Näistä kymmenestä ottelusta sillä on kahdeksan voittoa. Marko Virtanen näkee, että loukkaantumiset ja pitkät tappioputket ovat kasvattaneet joukkuetta yhteen.

- Kaksi kuukautta ollut kymmenen ukkoa telakalla, joukkue meni hienosti yhteen sinä aikana. Se kantaa nyt hedelmää, Virtanen kertoi.

JYPille ottelu oli viimeinen ennen joulutaukoa. Pelicans pelaa vielä keskiviikkona kotiottelun Lukkoa vastaan. Lahtelaiset ovat saaneet pisteitä nyt seitsemässä peräkkäisessä ottelussa.