Hyppää sisältöön

14 vuoden kirous murtui – Svindal jatkaa dominointia

Norjalaisjuhlat jatkuivat Italian Val Gardenassa. Aksel Lund Svindalille ei löydy pysäyttäjää syöksyrinteissä.

Aksel Lund Svindal Kuva: AFP / Lehtikuva

Perjantaina norjalaislaskijat valloittivat palkintopallin miesten supersuurpujottelussa. Aksel Lund Svindal johdatti joukkoja Kjetil Jansrudin ja Aleksander Aamodt Kilden seuratessa.

Lauantaina Svindalilla oli tavoitteena valloittaa ensimmäistä kertaa 14 vuotta kestäneellä lasku-urallaan Val Gardenan syöksyrinnekin, sillä vaikka hän oli voittanut rinteessä supersuurpujottelun jo neljä kertaa, olivat syöksyssä palkintosijat kiertäneet hänet visusti. Toisaalta tällä kertaa Svindalilla oli se etu puolellaan, että hän oli voittanut molemmat kauden syöksykisat ja oli hyvässä laskuvireessä.

Norjalainen onnistuikin tehtävässään täydellisesti. Hän ylitti maaliviivan ajassa 1.54,80 ja kukisti toiseksi tulleen Ranskan Guillermo Fayed 0,43 sekunnilla ja Jansrudin 0,46 sekunnilla.

- Tämä on todella villiä. Tiesin, että Kjetil johti ennen kuin starttasin ja näin, että olin vihreällä, kun tulin maaliin. Ajattelin vain, että toivottavasti hän (Jansrud) ei suutu, Svindal sanoi NRK:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) leveästi hymyillen.

Svindal sai myös norjalaisen alppilegendan, NRK:n asiantuntijan Kjetil Andre Aamodtin hehkuttamaan tämän suorituksia.

- On aivan uskomatonta, miten hän dominoi. Hän tekee, mitä haluaa, Aamodt sanoi.

Svindal on voittanut tällä kaudella 5 osakilpailua ja tämänpäiväinen voitto oli hänen urallaan jo 30:s. Syöksyvoittoja hänellä on nyt 11 ja hän nousi maanmiehensä Lasse Kjusin ohi ykköseksi kaikkien aikojen syöksyvoittojen listalla.

VAL GARDENA, ITALIA
MIESTEN SYÖKSY

1. Aksel Lund Svindal NOR  1.54,80
2. Guillermo Fayed    FRA  +  0,43
3. Kjetil Jansrud     NOR  +  0,46
4. Peter Fill         ITA  +  0,72
5. Erik Guay          CAN  +  0,90
6. Bryce Bennett      USA  +  1,04
7. Vincent Kriechmayr AUT  +  1,30
8. Max Franz          AUT  +  1,36
9. Steven Nyman       USA  +  1,38
10. Josef Ferstl       GER  +  1,41

.
.