Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu

Engelbergissä tehtiin mäkihyppyhistoriaa

Slovenialaiset Prevcin veljekset veivät historiallisen kaksoisvoiton mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa Sveitsin Engelbergissä.

urheilu
Peter Prevc.
Peter Prevc oli ykkönen Engelbergin mäessä. (Arkistokuva)EPA

Slovenialaiset Peter ja Domen Prevc tekivät historiaa mäkihypyn maailmancupissa. Peter Prevc juhli voittoa Sveitsin Engelbergissä ja hänen pikkuveljensä Domen Prevc hyppäsi kakkoseksi.

23-vuotias Peter Prevc oli täysin omaa luokkaansa ja vankisti kärkipaikkaansa maailmancupin kokonaistilanteessa. 16-vuotias Domen Prevc hyppäsi kakkoseksi. Tämä oli ensimmäinen kerta maailmancupin historiassa, kun veljekset saavuttivat kaksoisvoiton.

Peter Prevc leiskautti 139.5 ja 134 metrin hypyillään ykköseksi. Velipoika Domen Prevc iski pöytään 133,5 ja 134 metrin hypyt. 43-vuotias japanilaiskotka Noriaki Kasai hyppäsi kolmanneksi. Kasai venytti lauantain taistossa 131,5 ja 134 metriä.

Päivän ainoa suomalainen Ville Larinto jäi 49:nneksi. Larinto jäi kilpailussa viimeiseksi. Larinto hyppäsi 116 metriä. Tshekki Jakub Janda ei päässyt mäkeen sääntöjen vastaisen hyppypukunsa takia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat