Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Taitoluistelun naisten SM-kullasta huima taistelu - 15-vuotias haastaja nousi voittoon

Taitoluistelun naisten Suomen mestaruus ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen. Eilisen lyhytohjelman jälkeen johtanut Viveca Lindfors epäonnistui ja Suomen mestariksi nousi Anni Järvenpää.

urheilu
Anni Järvenpää jäähallissa.
Anni Järvenpää, 15, voitti Suomen mestaruuden.Jukka Töyli / Yle

Naisten Suomen mestaruudesta käytiin pitkästä aikaa kunnon kilpailu. Eilisen lyhytohjelman jälkeen toisena ollut vasta 15-vuotias Anni Järvenpää teki onnistuneen suorituksen ja sai vapaaohjelmasta pisteitä 102,80.

Yhteispisteet 154,91 riittivät ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Edellisen kerran 15-vuotias luistelija on voittanut Suomen mestaruuden vuonna 1974.

- Olen hämmentynyt ja onnellinen, liikuttunut Järvenpää totesi.

- Tällä mestaruudella on suuri merkitys. Olen tehnyt paljon töitä ja nyt se palkintaan.

Tapparaa edustavan Järvenpään tavoitteet ovat junioreiden MM-kisoissa maaliskuussa. Järvenpään kanssa onnenkyyneleitä vuodatti myös seurakaveri Jenni Saarinen, joka on kärsinyt kesästä asti ylikunnosta ja päässyt vasta hiljattain harjoittelemaan täydellä teholla.

Saarinen teki kisan parhaan vapaaohjelman, joka palkittiin pistein 103,14. Silminnähden helpottunut Saarinen sai SM-hopeaa ja hävisi mestaruuden vain 0,15 pisteen erolla.

Eilisen lyhytohjelman jälkeen yli kuudella pisteellä johtanut Viveca Lindfors epäonnistui vapaaohjelmassaan. Lindfors ei kestänyt paineita ja sortui virheisiin ja haparointiin.

Lindfors putosi lopputuloksissa neljänneksi ja pronssille nousi Juulia Turkkila. Lindforsilla on kuitenkin hallussaan kauden parhaat pisteet 157,06, joten hän lähtee naisten edustajaksi tammikuun EM-kisoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat