Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kiritykki riemuitsi vuoden 2017 Tour de Francen aloituspaikasta – ”Aikainen joululahja”

Ranskan ympäriajo käynnistyy vuonna 2017 Düsseldorfista, Saksasta.

urheilu
Marcel Kittel
Marcel KittelEPA

Pyöräilyn legendaarisin kilpailu, Ranskan ympäriajo on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1903 ja 21 kertaa avausetappi on ajettu muualla kuin Ranskassa. Alankomaista on startattu kuusi kertaa, Belgiasta neljä, Saksasta kolme, Luxemburgista ja Isosta-Britanniasta kaksi ja Sveitsistä, Espanjasta, Irlannista ja Monacosta kerran.

Kisajärjestäjät ilmoittivat tiistaina, että kesän 2017 Tour starttaa Düsseldorfista eli Saksa saa kunnian isännöidä neljännen kerran Ranskan ympäriajon avausetappia. Edellisen kerran näin oli tapahtunut vuonna 1987, jolloin elettiin vielä Itä- ja Länsi-Saksan aikaa. Silloin startattiin Länsi-Berliinistä.

Kisajärjestäjien uutinen ilahdutti erityisesti saksalaispolkijoita. Muun muassa sprinttikuninkaana pidetty ja vuosina 2013 sekä 2014 avausetapin lisäksi kolme etappia voittanut Marcel Kittel ”tuuletti” tätä Twitter-tilillään:

- Aii, juuri palasin harjoituksista ja huomasin, että joulupukki on tuonut aikaisen joululahjan: ”Le Tour Saksassa 2017! Vihdoinkin!”

Ensi vuonna Ranskan ympäriajo alkaa Normandian rannikolta, Mont Saint-Michelistä, joka tunnetaan erityisesti UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluvasta luostarisaarestaan.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat