Suora

  • Urheiluruutu

"Ei pelkää kaukalossa juuri mitään" - ensi kesän kuumimmat NHL-nimet Helsingissä

Yle Urheilu kokosi muutaman ensi kesänä NHL-varauksen saavan lupauksen, joita kannattaa seurata vuodenvaihteessa nuorten MM-turnauksessa.

urheilu
Olli Juolevi
Olli JuoleviTomi Hänninen

Olli Juolevi, Suomi

Jokereiden kasvatti täyttää 18 vasta ensi keväänä, eikä isokokoinen puolustaja siis juurikaan ole ehtinyt esiintyä suomalaisyleisölle. Näissä kisoissakaan Juoleville ei pitäisi langeta kärkipelaajan paineita, vaan alaikäisenä lupauksena OHL-pelaaja voi yllättää rauhassa. Juolevin vahvuuksia ovat hänen monipuolisuutensa, kypsyytensä, kiekollinen varmuutensa sekä luistelutaitonsa. Kesän 2016 varaustilaisuus on suomalaisittain huima vuosikerta, ja Juolevin nimi huudetaan sinivalkoisista pian tappiin hehkutetun hyökkääjäkaksikon jälkeen.

Julien Gauthier, Kanada

Isokokoinen ja vaarallinen maalintekijä Kanadasta. Gauthier ampuu oikealta, on vahva ja osaa vieläpä luistellakin kokoisekseen teinipelaajaksi erinomaisesti - harvinainen yhdistelmä. Gauthier täytti 18 vuotta vasta lokakuussa, mutta pelaa kokonaisvaltaista jääkiekkoa ja on vain parantanut vuosi vuodelta pelatessaan itseään vanhempia vastaan. Hyökkääjä on saanut kehittyä tutkan alla, ja hyvällä MM-turnauksella osakkeet ensi kesän varaustilaisuutta ajatellen lähtevät hirmunousuun.

Matthew Tkachuk, USA

Tähän toisen polven kiekkoilijaan liitetään usein ensimmäisenä ominaisuutena huima peliäly. Tkachuk on tämän lisäksi vahva paketti taitoja ja röyhkeyttä. 18-vuotias laitahyökkääjä ei pelkää kaukalossa juuri mitään, eikä epäröi käyttää lähes 190-senttistä kroppaansä. Jos Yhdysvallat pelaa isossa ottelussa ja tarvitsee maalin, on Tkachuk ehkä todennäköisin valinta iskemään tuon osuman, luultavasti kovan maalinedusruhkan keskeltä.

Alexander Nylander, Ruotsi

Vielä kolmaskin Nylander lähestyy huipputasoa. Isoveli William on jo huomion keskipisteenä Toronto organisaatiossa, ja ensi kesänä varauksen saanee myös 1998 syntynyt Alexander. Oikealta ampuva laitahyökkääjä teki hyvän ratkaisun lähtiessään Ruotsin juniorisarjoista Kanadaan, ja iski tämän kauden alkupuoliskolla 21 maalia 31 ensimmäiseen otteluunsa OHL:ssä. Erinomaisesti luisteleva Nylander on tottunut Pohjois-Amerikan vauhtiin nopeasti ja on hyvin todennäköinen ykköskierroksen varaus. Hyvä laukaus, vielä paremmat taidot pelintekijänä ja huima taitotaso ovat vaarallinen ase Helsingin isommassa MM-kaukalossa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat